SNEŽNA KRALJICA POBEDNICA RESAVSKE ČAROLIJE

Najbolja predstava na Festivalu dečijih pozorišta “Resavska čarolija” u Despotovcu , po oceni žirija, je “Snežna kraljica” surduličkog Kulturnog centra, ODDF “Žar ptica”. Festival se održava treću godinu za redom  u okviru Dečije nedelje. Na osnovu ocena žirija dodeljene su sledeće nagrade:

– Specijalnu nagradu za glumačku bravuru dobio je Kosta Cvetković, za ulogu “Pljačkaš” u predstavi “Magično pozorište, ulaz nije za svakoga!”

– Specijalnu nagradu za kostim dobila je Jelena Jović, za predstavu “Pastirica princeza”

– Specijalnu nagradu za originalnu muziku dobio je Milan Bogdanović, za predstavu “Snežna kraljica”

– Specijalnu nagradu za originalni tekst dobila je Nevena Rakočević Pavlović, za predstavu “Melanholija jednorogovih suza”

– Nagradu za najbolju epizodnu žensku ulogu dobila je Mitra Milutinović za ulogu “Grdana” u predstavi “Magično pozorište, ulaz nije za svakoga!

– Nagradu za najbolju epizodnu mušku ulogu dobio je Jovan Dimić, za ulogu “Laž” u predstavi “Melanholija jednorogovih suza”

– Nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu dobila je Nađa Dinčić, za ulogu “Pripovedač” u predstavi “Snežna kraljica”

– Nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu je dobio Đurađ Ristić, za ulogu “Princ Milutin” u predstavi “Pastirica princeza”

U četiri dana takmičarskog dela festivala posetioci su videli predstave  iz Trstenika, Smedereva, Surdulice i Malog Crnića, a poslednje večeri i domaći Teatar “Resava”.