JAGODINA-Apsolutni šampion dobilding takmičenja Jagodina open 2015 je Jadran Damjanović iz Hrvatske, koji je pored pehara poneo i kraljavsku krunu. Pred oko 1.500 gledalaca nastupilo je preko 90 bodibildera u 13 kategorija iz Srbije, Slovačke, Češke, Crna Gora, BIH, Slovenije, Makedonije i Hrvatske.
-Dolazim iz malog grada i verujte da sam više fascinaran Jagodinom i organizacijom takmičenja, nego što je publika mojim mišićima i izgledom. Sve je bilo fenomenalno, jaka konkurencija, odlična publika. Bodiblinding u našem regionu nije na ovom nivou i organizatoru pripadaju velike zasluge. Uvek idem na pobedu, ali konkurencija je bila veoma jaka i nijanse su odlučile, rekao je Damjanović.
Pobednici u ostalim kategorijama bili su Milan Jovanović, Stefan Kovačević, Dijana Đajić, Sunčica Savić, Nataša Ćirković, Vladica Jovanović, Miloš Marković, Boris Blanuša, Roland , Jure Stegu, Leo Zovko.
-Svake godine na Jagodina open dolazi sve više takmičara, koji su sam vrh u svetskom bodibildingu, i to me veoma raduje. Poslednjih nekoliko nedelja prirpeme takmičenja bile su veoma naporne, ali sve se na kraju isplatilo, kaže organizator trakmiče Predrag Milošević.