ĆUPRIJA-Troje bivših povernika SNS u Ćupriji sprovode pravno, političko i rodbinsko nasilje u Opštoj bolnici u tom gradu, optužuje urolog te bolnice dr Predrag Drenovaković i to objašnjava raspodelom funkcija, dr Marko Ilić je vd direktor, dr Svetlana Pavlović njegova zamenica, dok je predsednik opštine Ninoslav Erić, preko Vlade Srbije, postavio svog kuma Nenada Šćepanovića za predsednika Upravnog odbora, a rođenog brata Nebojšu za predsednika Nadzornog odbora, dok je član UO Dr Dragana Todorović u bliskim rođačkim odnosima sa zamenicom direktora. Predsednik opštine Erić to odlučno demantuje i ističe da ne želi da komentariše lažne tvrdnje, te navodi da dr Drenovaković koristi sudstvo i sudije, protiv kojih su podnete krivične prijave.
ninoslav eric
-Vezano za Drenovakovića apsolutno me ništa ne zanima i ne želim o tome ništa da kažem. Njegov rad svi znaju u Ćupriji i zna se iz kog je miljea. To su gluposti, jer on želi da bude direktor, a ne može, možda zato što ne namenski trošio sredstva dok je bio direktor. A što se tiče nepotizma zaposlio sam tetku i šurnaju i tetkine deveričiće, kaže u šali Erić.
Dr Drenovaković je prema pravosnažnim i izvršim presudama jedini zakonski i legitimni direktor te ustanove, ali bolnica i Ministarstvo zdravlja odbijaju da ga vrate na tu fukciju.
-Zaposleni se pitaju da li je direktor bolnice dr Marko Ilić ili predsednik opštine Ninoslav Erić i da li Ministarstvo zdravlja ovu ustanovu, zbog toga, tretira kao lokalno javno preduzeće. Znamo šta se dogodlio sa opštinskim preduzećima, Dom zdravlja je u problemu od 300 miliona dinara zbog lokalnih političara, kaže dr Drenovaković.
direktor_Predrag_Drenakovic-cuprija-privatna arhiva 1
Bez obzira na pravosnažnu odluku Višeg i Apelacionog suda, kao i započetog sudskog izvršenja za povratak dr Drenovakovića na funkciju direktora, UO te bolnice je raspisao je i u martu sproveo konkurs za direktora, pa je zbog ,,ćutanja“ Ministarstva zdravlja konkurs poništen i dr Iliću produženo vd stanje do septembra.
-Sud je doneo privremenu meru i u njoj jasno stoji da je odluka UO o konkursu nezakonita i stavljena van snage, a Opštoj bolnici i Ministarstvu zdravlja se predočava da su dužni da me odmah vrate na mesto direktora kako bih ,,sprečio nezakonito delovanje UO“, čita navode iz sudskog rešenja dr Drenovaković i dodaje da žalba ne odlaže rešenje. Bolnica se žalila na privremenu meru suda.Dr Drenovaković je svim članovima UO i direktoru uputio pravosnažnu sudsku odluku i upozorio ih da će biti krivično gonjeni zbog nezakonitosti u radu.