RAZREŠENI DIREKTOR ,,ČISTI NEPODOBNE“
ĆUPRIJA-Razrešeni vd direktor Opšte bolnice u Ćupriji dr Marko Ilić potpisao je više rešenja o promeni radnih mesta ,,nepodobnih“ lekara i sindikalnih lidera u toj bolnici, a predsednik opštine Ninoslav Erić-SNS u atorskom tekstu na svom ličnom sajtu upozorio ,,nepodobne“ lekare da mogu da ostanu bez ,,licenci za rad“ i optužio ih za ,,nameštanje zatvaranja dijalize“. Svemu ovome predhodila je afera sa više slučajeva oboljevanja pacijenata od opasne bakterije klostridije, smrt Dragice Pavličević (52), odluke ministra dr Zlatibora Lončara da smeni vd direktora dr Ilića,zatvaranja odeljenja Ortopedije i Dijalize, kao i javno iskazano nezadovoljstvo lekara i sindikalaca radom bivšeg vd direktora i najužeg rukovodstva te bolnice, kao i njihove ,,samovolje u radu“. Situacija sa klostridijom je stavljena pod kontrolu, naložene mere nadgleda i koordinira profesor dr Mijomir Pelimiš, pa je na red došlo pitanje odgovornosti.
Razrešeni vd direktor Ilić smenio je načelnika odeljenja Ortopedije dr Milovana Ljubića, zbog problema sa klostridijom, i načelnika Palijative dr Vladana Miloševića, koji je prebačen u Službu anestezije, dok je načelnik kardiologije dr Zoran Joksimović sam podneo ostavku,a sindikalni lideri Predrag Stojanović i Vladan Golubović premešteni su na druga odeljenja.

Zahtev za obdukciju Dragice P.
Zahtev za obdukciju Dragice P.

– Veliki su interesi ovde umešani od onih kriminalnih, finansijskih do političkih. Mi nastavljamo borbu čista obraza i nastavićemo da se borimo protiv osionih, halapljivih i onih koji gledaju samo sebe i svoj džep. Ako imaju diplome doktora to ne znači da ne mogu da ostanu bez licenca za rad, navodi Erić u svom obraćanju i objašnjava da je profesor dr Mijomir Pelemiš, koga ministar Lončar zadužio da u toj bolnici koordinira i nadgleda naložene mere, primetio da se ovde više radi o politici nego o “zdravstvenoj katastrofi“.
prof dr >Mijomir Pelemiš
prof dr >Mijomir Pelemiš

-Čak je video da je namešteno zatvaranje dijalize, gde nadležni nisu pronašli bakterije ali su ipak tražili da se privremeno zatvori dijaliza. Sve ovo zbog uvođenja reda, primanja mita, straha od premeštanja na mesto gde se “manje zarađuje“’, ističe Erić.
bolnica cuprija 1-cuprija-g.j.
Međutim, dr Vladan Milošević najavljuje da će podneti tužbe i krivične prijave protiv dr Ilića zbog neobrazložene promene radnog mesta i mobinga.
-Razrešeni direktor dr Ilić je sam sebe postavio za šefa dijalize, iako nema edukaciju i nestručan je za taj posao,jer bolnica ima nefrologe. Moguće je da su zbog toga i nastali problemi na odeljenju. Na odeljenju Palijative postavlja internistu dr Mirka Madžarevića, koji takođe nema edukaciju i može da ugrozi zdravlje pacijenata. Zašto sam smenjen sa funkcije načelnika i postavljena nestručna osoba? Da li dr Ilić radi po svom primeru?, pita se dr Milošević.
ortopedija -cuprija-g.j.
Mešanje lokalne samouprave u rad Opšte bolnice može da izgleda dobronemrano, ali nije slučajno objašnjavaju lekari, jer su predsednici Upravnog i nadzornog odbora Erićevi rođeni brat Nebojša i kum Nenad Šćepanović. Lekari su takođe najavili da će predložiti u ponedeljak da se Erić imenuje za zamenika direktora za medicinska pitanja, jer se, kako ironično komentrišu, mnogo bolje kao ekonomista razume u medicinsku struku od lekara.