SVILAJNAC-Posle tromesečnih radova u Svilajncu je u ponedeljak otvorena zgrada Gimnazije u čiju je rekonstrukciju Evropska Unija uložila 28 miliona dinara, dok su NIS i Fondacija Đoković pomogli opremanje kabineta za hemiju i informatiku. Potpisani su ugovori sa Evropskom Unijom i Fondacijom B92 o rekonstrukciji zgrade Mašinske škole.potpisivanje ugovora sa b92-svilajnac-g.j.
-Početkom naredne godine krećemo sa izgradnjom fiskulturne sale za učenike Srednje škole. Očekujem da rekonstrukcija Mašinske škole bude završena do početka sledeće školske godine. Vrednost dosadašnjih rekonstrukcija pet škola, dve u Svilajncu, kao i selima Kušiljevo, Vojska u Crkvenac je preko pola miliona evra, rekao je predsednik te opštine Predrag Milanović.
predsednik opstine predrag milanovic sa doantorima i ucenicima gimazije-svilajnac-g.j.
Predstavnik kancelarije UN u Srbiji Nastos Andrić istakao je da uspešno završena još jedna rekonstrukcija prosvetnog objekta, kao donacija EU.
-EU je prepoznala staroj zgradi Gimnazije veoma značajan objekat koji se nalazi u centru grada i ima višegodišnju tradiciju. Nije samo obavljana sancija od poplave, kao što je u prvom trenutku planirano, već je uloženo mnogo više sredstava da bi Gimnazija dobila uslove koji su približni prosvetnim objektima u EU, objasnio je Andrić.
gimnazija-svilajnca-g.j.
Direktorka te gimnazije Brankica Stanojević istakla je da je zahvaljujući uspesima učenika te škole Alekse Milosavljevića, koji je osvojio prvo mesto na Međunarodnoj olimpijadi iz hemije, škola kao donaciju dobila opremljene kabinete iz informatike i hemije.