INSPEKCIJA VRATILA RADNIKE NA POSAO U ANDREA KONFEKCIONE

NE ZAKONITA POSTUPANJA POSLODAVCA
BEOGRAD-Sindikat Nezavisnost saopštio je danas da je 150 radnika fabrike Andrea konfekcioni u Jagodini vraćeno na posao, posle nemilih scena koje su usledile od petka kada su radnici primoravani da potpišu upozorenja pred otkaz i suspenzije. Taj sindikat je pohvalio rad direktora Inpektorata rada Bojana Jocića, jer je lično predvodio inspekciju u toj fabrici i upozorio poslodavce da prekinu sa primenom ne zakonitih radnji.
-Na sastanaku sidnikalaca i menadžmenta Andrea konfekcione dogovoreno je da se odmah ponište sva ne zankonita rešenja o upozorenju pred otkaz ugovora o radu, povratak radnika na posao, isplata za dane odsustva sa posla, te da se narednih dana razgovara o zahtevima koji su poslodavcu dostavljeni prilikom najave štrajka upozorenja 17 novembra, navodi se u saopštenju tog sindikata koje potpisao Milorad Panović.radnici-jagodina-g.j.
Sindikalci su pohavlili rad direktora Inspektorata za rad Bojana Jocića, jer je ,,pravovremenim i energičnim postupanjem doprineo da menadžment Andrea konfekcioni u Jagodini suspenduje rešenja o upozorenjima pred otkaz Ugovora o radu i suspenzija za 150 radnika i članova tog sindikata”.
-Uz sugestije Jocića i narodnog poslanika Dragana Markovića Palme održan se sastanak sindikalaca i menadžementa na kome se razgovaralo o neophodnosti uspostavljanja dobre komunikacije, unapređenja socijalnog dijaloga, koracima za prevazilaženje nastalog konflikta i uspostavljanju partnerske saradnje u interesu fabrike i radnika, stoji u saopštenju.
andera konfekcioni-jagodina 3
Sindikalci zaključuju da se ,,na ovom primeru ugrožavanja radničkih prava u fabrici Andrea konfekcione pokazalo da sinhronizovanom akcijom sindikata i državnih organa može da se spreči ugrožavanje radničkih i sindikalnih prava”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *