Blistava koža i lice bar deset godina mlađe u najluđoj noći je nerešiva enegmia svake poslovne žene, ali i muškarca, koji drži do sebe. Odgovor na ovu dilemu je u Anti-aging klinici Dermomedica plus u Paraćinu i Beogradu.Na čelu klinike je vodeći specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije u Srbiji i regionu dr Snežana Miletić, koja preporučuje savremenu kozmetiku za savremene ženu i muškarca GUINOT, tretmene Botoksom, PRP tretman i 3D i 4D Mezoniti.
nena 6
GUINOT KOZMETIKA

HYDRDERMIA – KRALJICA TRETMANA
– Jedinstveni tretman za dubinsko čišćenje i revitalizaciju kože,
– Bazični tretman za vlaženje, osvežavanje i regeneraciju kože bez zagrevanja kože
Guiinot 3
HIDRALIFT – NAHRANITE VASU KOŽU
Tretman namenjem atoničnoj koži za smanjivanje mimičnih
bora i finih linija
– Hranjljivi tretman sa dugotrajnim vidljivim efektima.
– Podizanje kontura lica i vrata.
Guinot
LIFTOSOME – ZAUSTAVITE VREME
– Zategnuta,podmladjena, tonirana koža
– Brzi i spektakularan lifting efekat daje koži mladji izgled
Guinot 5

BEAUTE NEUVE – OBNOVITE VAŠE LICE
– Tretman koji vas oslobadja sitnih bora, hiperpigmentacije
i uvelog izgleda kože lica
– Idealan za osvežavanje pušaćke i menadzerske kože lica

3D i 4D Mezoniti
3D i 4D Mezoniti

3D i 4D Mezoniti

Podmladjivanje bionitima (mezonitima) idealna je za one koji nisu pristalice “botox” i popunjavanja bora hijaluronom kao i za one koji se “plaše” hirurskog fejsliftinga, a čija želja jeste da zategnu lice koje je počelo “da pada”, poboljšaju tonus, koriguju bore, zategnu kožu na nadlakticama,stomaku……

Reč je o specijalno dizajniranim biorazgradivim,hipoalergijskim nitima koje se u kozu postavljaju na različitoj dubini i različitim pravcima dajući joj tako potporu u vidu “armaturne mreže”. Niti se u kožu ubacuju uz pomoc savitljive iglice koja se nakon inplatiranja niti iz kože izvlače bez ikakvih tragova. Cilj postavljanja niti u kožu jeste “autostimulacija kolagena” tj. produkcija sopstenog kolagena. Naime, u naredna dva meseca oko niti se formira potpuno nov kolagen. Nakon 6 do 9 meseci, niti se razgrađuju, ostavljajući za sobom novonastala kolagena vlakna što bitno produžava efekte tretmana na 2 do 5 godina, a prvi rezultati vidljivi su odmah. Suština podmlađivanja bionitima(mezonitima) jeste u potpunoj očuvanosti mimike i isticanju prirodnog izgleda.

Koristi se kao preventiva , ali i za postizanje liftinga već opuštene kože. Procedura je primenljiva na svim regijama u kojima je koža sklona opuštanju-lice i vrat, nadlaktice, grudi, stomak, sedalna regija, unutrasnja strana butina…….

PRP tretman-pre i posle
PRP tretman-pre i posle

PRP Metoda

PRP metoda (platelet rich plazma rejuvenation) je podmlađivanje plazmom bogatom trombocitima. Kada dođe do povrede tkiva, na mestu oštećenja aktiviraju se trombociti i iz njih se oslobađaju faktori rasta koji stimulišu regeneraciju tkiva. Upravo ovu fiziološku reakciju organizma primenila je jedna švajcarska kompanija da dizajnira medicinsko sredstvo koje efikasno rešava problem starenja kože, usporenog zarastanja rana, a primenjuje se i u sportskoj medicini, reumatologiji, ortopediji. Tretman se izvodi tako što se izvadi krv sterilnim setom. Centrifugiranjem se plazma odvoji od krvnih elemenata – ona se jedino uzima za tretman podmlađivanja. Jedan deo ovako dobijene plazme se uzima za podmlađivanje određene regije, a deo za spravljanje filera kojim se popunjavaju duboke urezane bore.

Pripremljena plazma se ubrizgava u kožu sitnim ubodima iglom i na taj način možemo tretirati kožu lica, vrata, dekoltea, unutrašnjeg dela butina, dela nadlaktica gde je koža opustena čak i stomaka. Filerima dobijenim iz plazme popunjavaju se duboke bore oko usana, na vratu, dekolteu, nazolabijalne bore.

Podmlađivanje sopstveno plazmom se ponavlja nakom mesec dana, tri, šest meseci i nakon godinu dana. Ovo je najbezbedniji način podmlađivanja jer se koristi sopstvena krv. Ne postoji rizik od bilo kakve alergijske reakcije budući da je reč o vlastitom tkivu koja se neposredno nakon uzimanja vraća u kožu.

Dr Snežana Miletić
Dr Snežana Miletić

Botoks
Najpopularniji lunch-time tretman – botoks – ne silazi sa prvih mesta top-liste antiage tretmana.
Injekcije botoksa su najpopularniji neinvazivni tretman. On je kratak, efektan i izuzetno bezbedan. Tretman traje tek petnaest minuta, uz nekoliko kratkih uboda, a nakon tri dana primetićete da grimase koje su stvarale bore više nećete moći da pravite. Desetak dana posle tretmana imaćete pun efekat – nestanak mimičnih bora. Rezultati botoksa traju između četiri i šest meseci. Supstanca koju nazivamo botoks jeste botulinum tipa A. On privremeno blokira receptore nerava koji pokreću mišiće lica, tako sprečava njihovu kontrakciju i mimiku koja pravi bore.

Botoks i bore
Botoks je pravi tretman za one koji se veoma izražajno mršte, smeju, čude, ali i one koje žmirkaju – čkilje…
Sve je popularniji mezobotoks, primena razblaženog botoksa koji se mezoterapijskom tehnikom ubrizgava minijaturnim iglama u zone lica, vrata i dekoltea. Predviđen je za žene koje žele više mimike, a manje bora, ili za mlađe osobe koje se protiv starenja kože lica bore preventivno. Druga mogućnost je baby botox, kada se bockanje vrši u manjim, posebno određenim dozama i na posebno određenim mestima. Preferiraju ga glumice koje žele da budu bez bora, ali i da sačuvaju mimiku toliko važnu za posao.

Mladolik vrat
Nefertiti lift je naziv tretmana koji se izvodi ubrizgavanjem botoksa duž linije vilice i ispod nje, pa se na ovaj način opušta mišić koji se proteže od lica, duž vrata, do gornjeg dela grudi. Na ovaj način dobija se zategnutiji vrat sa manje bora.

Harmonizovanje crta lica
Suptilno oblikovanje lica botoksom rade iskusni lekari, pa ciljanim ubrizgavanjem ove supstance dobijaju bolju simetriju lica, diskretno podižu delove koji su opušteni usled starenja i daju mu bolji izgled.

Dr Snežana Miletić
Dr Snežana Miletić

DERMOMEDICA
Dermomedica je osnovana kao antianging centar i prerasla u kliniku sa dve jedinice u Paraćinu ulica Adakalska 13/4 i odnedavno u Beogradu u Kičevskoj ulici 13 A.