JAGODINA-U centrali Jedinstvene Srbije u Jagodini najavili su danas da će podneti krivičnu prijavu protiv Radoslava Komlenovića, bivšeg predsednika gradskog odbora te stranke u Kruševcu, koji je juče prešao u Pokret Levica Srbije. U JS tvrde da je Komlenović neovlašćeno izdavao stranačke prostorije i trošio stranačka sredstva, te da će od državnih organa zatražiti da ispitaju njegov rad dok je bio na funkciji predsednika te stranke u Kruševcu. U toj stranci demantuju i informaciju da je više njihovih mesnih odbora napustilo stranku, a posebno da je više njihovih članova u Kruševcu prešlo u redove Levice Srbije.
-Neistina je da je bilo koji odbor JS prešao u bilo koju stranku, a pogotovo Levicu Srbije. U taj pokret prema našim saznanjima prešao je jedino Komlenović, bivši predsednik gradskog odbora u Kruševcu. On je predhodno izbačen iz JS, gradski odbor je nastavio normalan rad sa novim predsednikom i rukovodstvom, ističu u centrali JS.
Inače, Komlenović je dugogodišnji lider Jedinstvene Srbije u Kruševcu, bio je jedan od osnivača odbora JS u Kruševcu, predsednik Gradskog odbora, odbornik u lokalnoj Skupštini, a od 2012. do 2014. godine i narodni poslanik na listi SPS-JS-PUPS. On je juče tvrdio da je od 70 mesnih odbora Jedinstvene Srbije u Kruševcu i okolini, 30 prešlo u stranku Borka Stefanovića, kao i da će to uskoro učiniti i neki odbornici. Prema sopstevnom priznanju, Komlenović je objasnio da je preglasan u gradskom odboru JS kada je zatražio izlazak iz vlasti u kruševcu, jer je bio nezadovoljan radom.
Međutim, članovi JS iz Kruševca otkrivaju da je Komlenović napustio stranku jer su na volšeban način nestale pare koji je Gradski odbor JS u Kruševcu dobio od centrale u Jagodini kako bi se namirila dugovanja za kiriju i struju.
– Postoje neka dugovanja, ali je o tome postignut dogovor sa Poslovnim centrom. Mnogo veće stranke duguju milionske sume i za struju i za vodu i za kiriju, kaže Komlenović odbacujići tvrdnje dojučerašnjih partijskih kolega.