U SVILAJNAČKOM KULTURNOM CENTRU – GRAFIKE SALVADORA DALIJA

SVILAJNAC-,,Dali između zvezda i basni“ naziv je izložbe grafika grafika Salvadora Dalija koja je večeras otvorena u Svilajncu. Reč je o 34 grafike i bronzanoj skulpturi ,,Žena žirafa“.
-Svilajnac je posle ove izložbe zauzeo poziciju regionalnog lidera u kulturi i smatram da smo da dobrom putu, koji ćemo nastaviti. Grad, koji kao Svilajnac ima ovakve kulturne događaje, ima sigurnu budućnost. Na nama je da sačuvamo budućnost, rekao je predsednik te opštine Predrag Milanović.
Grafike su vlasništvo galerije Viskonti fine art iz Ljubljane, a izložba će biti otvorena do 5 aprila.dali 1-svilajnac-g.j.
-Svilajnac svojom kulturnom politkom postaje veoma prepoznatljiv u Srbiji. Nadam se da ćemo u narednim mesecima otvarati još zanimljivih izložbi, rekao je producent izložbe Mihajlo Nestorović
Miroslav Marinković otvorio je izložbu grafika Salvadora Dalija i istakao da je Svilajnac postao kulturno stecište. U Svilajncu je održana premijera predstave Julije Cezar u režiji Kokana Mladenovića, zatim veliki broj koncerata i drugih kulturnih događaja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *