DRAGAN MARKOVIĆ PALMA-POBEDA U JAGODINI SA 70 PROCENTA

Jagodinski politički lider Dragan Marković Palma, posle 12 godina apsolutne vladavine u pomoravskoj prestonici, kaže da naredni četvorogodšnji mandat ,,nastavlja tamo gde je stao“.
-Prvi korak jagodinske lokalne samouprave posle izbora?
Marković-Nastavljamo tamo gde smo stali. Dovodimo investitore, tri strana investitora su na čekanju i u maju potpisujemo ugovore. Nastavljamo sa uređenjem grada, borba protiv ,,bele kuge“. Sve što je rađeno do sada, nastavljamo i u narednom mandatu.
-Šta građani mogu da očekuju u naredne četiri godine od lokalne vlasti?
Marković-Mogu da očekuju nova radna mesta i nove fabrike. To će mi biti jedini i najveći zadatak. U Jagodini nema viška zaposlenih u javnoj administraciji, imamo 1266 zaposlenih,zakon dozvoljava 1.306, dakle 40 manje.palma 1
-Sa kojom strankom bi formirali koaliciju, a sa kojom ne, u Jagodini?
Marković- Mi ćemo sami formirati vlast u Jagodini. Preko 70 odsto glasova očekujemo na lokalnim izborima. Ovi izbori nisu referendum, već glasanje za dela ili letak kampanju.
Ko je kandidat za predsednika Gradskog veća u Jagodini?
Marković- Ja ću da vodim ovaj grad, kao i do sada što sam vodio od 2004 godine. Imam dobar tim, imamo najbolje kandidate za odbornike. Nisam hteo namerno da kažem imena naših kandidata na konvenciji u hali Jasa jer su svi poznati građani. Nismo videli kandidate drugih partija, videli smo dvoje, troje, ali ne znamo ko su kandidati. Građani ne znaju za koga da glasaju u Jagodini. Drugi kriju svoje kandidate, nije mi jasno zašto.
Šta je obeležilo izbornu kampanju u Jagodini i Srbiji?
Marković- Letak kampanja. Prljaju se gradovi. Plakate se lepe na mestima gde ne bi trebalo da ih bude. To je predizborna kampanja i to ne zameram partijama. Svako na svoj način neka šalje poruke građanima. Slao sam poruke dela, rezultata, onog što smo radili poteklih 12 godina.
Fabrika kablova i Jagodinska pivara su pod znakom pitanja?
Marković-Siguran sam u opstanak tih preduzeća, nema šanse da ugase.Doneta je odluka o stečaju u Jagodinskoj pivari, predhodno su radnici uzeli otpremnine od 5.000 do 7.000 evra i vraćaju se na posao. Naćićemo kupca za Pivaru, ostaće svi radnici na poslu i biće još zaposleno. Savetujem radnike Fabrike kablova da svi uzmu otpremninu, da se uvede stečaj, jer kupac želi da zna šta je kupio. Kupac ne kupuje dugove i obaveze u stečaju. Kablovi imaju dobru budućnost. Za Pivaru je zainteresovano pet investitora iz Srbije i Nemačke, a za Kablove tri iz Italije.palma
Priča oko velike sale Kulturnog centra dobija konačni epilog.
Marković-Raspisaćemo tender za izgradnju. Salu ćemo zadržati u mnogo lepšem obliku. Ništa nas neće koštati, a izvođač će iznad sale dobiti svoj prostor. Prizemlje će ostati gradu u mnogo boljem izdanju, dakle sa ogromnom salom, prostorijama za glumce. Reč je o pozorišnoj sali i to ćemo u naredne četiri godine da realizujemo.
Morava grad, stalna težnja pomoravskih gradova.
Marković-U septembru ću pozvati predsednike Paraćina i Ćuprije da razgovaramo o formiranju Morava grada. Interes je tri loklane uprave da svako ima iste ingerencije i konsenzusom donositi odluke. Obezbeđivanje sredstava iz EU fondova je prioritet, a tako bi lakše dolazi do sredstava kao celina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *