KANCELARIJA JS U PARALIJI

JAGODINA-Jedinstvena Srbija je drugu godinu za redom otvorila Kancelariju u Paraliji, najpopularnijem letovalistu u Grčkoj za pomoć srpskim turistima. Otvaranju je prisustvovalo oko 2.000 srpskih turista koji letuju u tom gradu.

– Kancelarija JS je kuća za sve građane Srbije, poručio je predsednik te partije Dragan Marković Palma.

-Ova kancelarija neće se baviti politikom, već će pomagati građanima Srbije koji se nalaze na odmoru u regiji Pierija. Prošle godine je veliki broj naših građana dolazio u kancelariju JS i tražio određenu vrstu pomoći od administrativne do neke druge i ja želim da ove godine toga bude što manje, ali da svraćate i da zajedno uz naše programe bodrimo naše sportiste i da vam budemo na usluzi, rekao je Marković.

-Hteli smo da budemo jedinstven slučaj u Srbiji i da na ovaj način vratimo novac građanima koji pune budžet, a iz koga se finansiraju parlamentarne političke partije. JS je jedina partija u Srbiji koja sama pravi prijateljske odnose sa drugim zemljama EU. I takav je slučaj i sa Grčkom i našim grčkim prijateljima. Kao političar i kao privrednik ne želim da se krijem od građana Srbije i zato i letujem već 30 godina u Paraliji, gde je svaki drugi turista Srbin i da zajedno jedemo giros i razgovaramo. Da čujem sta su vaši problemi i da nađemo način kako da vam pomognemo.To je naš program i nas politički cilj, rekao je Marković.

-Već 12 godina iz Jagodine, o trošku Skupštine grada u Paraliji letuju svi koji završe srednju skolu, članovi KUD – ova, sportisti. Ako rukovodstva vaših opština i gradova ne znaju kako to da finansiraju ja ću im reci. Ukinite plate članovima gradskih veća i odbornicama i eto para , naglasio je predsednik JS i dodao da su turisti iz Srbije su napravili deset Paralija u poslednjih 30 godina, te da ,,sada tražimo da nam to Grci vrate tako što ce uvoziti iz Srbije ono što uvoze iz drugih zemalja”.

Posle Markovićevog govora, u centru Paralije, naši građani su na opšte oduševljene i Grka razvili veliko srpsko kolo.
Kroz Kancelariju JS u Paraliji prošle je godine prošlo oko 30. hiljada naših građana koji su tu letovali. Aktivisti JS su pomagali svima uz pomoć Konzulata Srbije u Solunu, a zahtevi za pomoć odnosili su se na izgubljena dokumenta, pasoše, lične karte, zelene kartone, vozačke dozvole, zatim bilo je onih koji su dolazili zbog bolesti, a pomagano je i onima koji su imali saobraćajne nesreće.
Građani sa kojima smo razgovarali u Paraliji imaju jedinstven odgovor : ” Mi se sa ovom kancelarijom osećamo sigurnije ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *