DESPOTOVAC-Na 3. Resavafestu u Despotovcu, koji promoviše world music i malo poznate domaće bendove, učestvuje 9 bendova, 3 DJ i 15 folklora. Festival je otvoren sinoć i traje do subote uveče.


-Koncept world music spaja sve tradicionalne muzičke pravce širom planete. Trudimo se da uvek dovedemo i goste iz različitih kultura i sa drugih kontinenata, kao što je to bio slučaj prošle godine sa perkusionistom iz Perua, Mariom Kubilasom, sa kojim smo imali i radionicu za izradu muzičkih instrumenata. Kada je o upoznavanju drugih kultura reč, imali smo prilike da ugostimo umetnicu iz Indije Šajni Buts, kaže organizator festivala Dušan Stojadinović-Dule Resavac i dodaje da je ideja da se promovišu i kvalitetni srpski bendovi, koji nemaju baš mnogo prostora za dokazivanja.
Na otvoranju Resavafesta nastupio je bend “The Socks” iz Velike Plane, a zatim “Balkan brass band” i “IRIE FM”, dok je veče završeno koncertom DJ Kizami.
-Imamo gosta iz Sibira zove se Nadishana i on će u petak uveče nastupiti sa triom Dule Resavac. Reč je o čoveku koji velika etno-jazz atrakcija i on svira oko 150 instrumenata, zatim nastupaju bend Ničim Izazvan, a veče zatvara Voodoo Popaj. Nadishana će održati u subotu poslepodne i radionicu za zainteresovane, a posle toga je internacionalna smotra folklora na trgu u Despotovcu, priča Stojadinović.
U subotu, posle smotre folklora, nastupaju Arka brass bend, Iskaz, Salsa y punto i DJ Djole Dee.

Pozitivni primeri-Razglednica iz Despotovca – Projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Opštine Despotovac