CRNI ČETVRTAK U POMORAVLJU – JEDAN POGINULI I DVADESETORO POVREĐENIH

ĆUPRIJA-Jedno lice je poginulo i više od 20 je teže i lakše povređeno sinoć u dve saobraćajne nesreće na putevima Ćuprija-Paraćin i Svilajnac-Despotovac, potvrđeno je iz zdravstvenih ustanova u tim gradovima.
-Jedno lice je preminulo na licu mesta od posledica udesa na regionalnom putu Svilajnac –Despotovac, potvrđeno je u svilajnačkom Domu zdravlja. Svi povređeni smešteni su ćuprijsku Opštu bolnicu.
-Za sada su svi povređeni stabilno, imaju različite povrede od posledica saobraćajne nesreće. Hospitalizovali smo pacijenete od dece starosti godinu i po do starih ljudi. Nekoliko dece je povređeno u udesima.Lica imaju prelome ekstremiteta, lomove noseva, potrese mozgova, ali nisu životno ugroženi.Oni su zbrinuti na odeljenjima ortopedije, hirurgije, masksilofacijalnE hirigruije i neurohirugije. Od 22 sata imali smo veliki priliv pacijenata, prvo sa nesreće na putu Ćuprija-Paraćin, a od 23.30 iz Svilajnca hitna pomoć dopremila je četiri pacijenta, a još nekoliko je sa uputima pristiglo sopstevnim prevozom, kaže direktor Opšte bolnice u Ćupriji dr Slobodan Gajić.
Oko 21.05 kada je došlo do teške saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala dva putnička vozila, audi i BMW, i konjska zaprega sa dva konja, kao i autobus na lokalnoj liniji Paraćin-Ćuprija-Jagodina. Jedno od vozila je u pokušaju preticanja naletelo na zaprežno vozilo u kome su bila i deca. Tu su se našla i druga vozila i autobus na lokaloj liniji. Jedanaestoro povređnih su prebačeni za Ćupriju.Oba konja su uginula na licu mesta, jer je automobil udario direktno u njih. Saobraćaj je bio u prekidu i preusmeravan na auto-put Ćuprija-Paraćin. U drugoj saobraćajnoj nesreći u Svilajncu oko 22.30 automobil se iz pravca sela Dublje uključivao na regionalni put i naleto je na autobus. Na licu mesta preminuo je vozač automobila, dok je ozbiljnije povređeno četiri lica iz autobusa, a više njih je sa lakšim povredama je sopstvenim prevozom došlo do bolnice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *