JAGODINSKI FAKULTET ZAVRŠIO UPIS U PRVOM ROKU

JAGODINA-Fakultet pedagoških nauka u Jagodini je jedini od učiteljskih fakulteta u Srbiji u prvom roku završio upis studenata i popunio svih 210 predviđenih mesta, kazala je dekanka prof. dr Violeta Jovanović. Za razliku od ostalih učiteljskih / pedagoških fakulteta u Beogradu, Užicu , Vranju, Somboru i Leposaviću, koji nisu popunili mesta u junu, posle prvog upisnog roka na jagodinskom fakultetu nema mesta ni na budžetu, ni na samofinansiranju.
-U rangu smo elitnih fakulteta u Srbiji, jer u proteklih 12 godina redovno imamo veći broj kandidata od broja raspisanih mesta. Zahvaljujući tome možemo da vršimo selekciju najboljih. Prijemni ispit je pokazao da su najbolji prepoznali fakultet po kvalitetnom radu i isticali su da dolaze ovde jer znaju da ovde mogu da dobiju najbolje obrazovanje. Pored toga, studenti su partneri u našem zajedničkom radu i naša inspiracija. Oni prepoznaju da se mi radujemo saradnji sa njima. Ovo je fakultet koji se prepoznaje po tome što ne postoji klasičan tradicionalni akademski otklon, ne postoje dve strane, već smo svi na istoj strani i istom poslu. Drago nam je što studenti prepoznaju tu vrstu potpune uvaženosti i ovaj fakultet preporučuju svojim prijateljima, sestrama i braći, objašnjava dekanka.

Naslov iz Blica
Naslov iz Blica

Objavljen je konkurs za master studije. Reč je o šest smerova učitelj, vaspitač u predškolskim ustanovama, vaspitač u domovima, obrazovne politike, profesor predmetne nastave i, od ove godine,liderstvo u obrazovanju.
-Ove godine su studije na smeru Liderstvo u obrazovanju besplatne, jer je program nastao i realizuje se u okviru međunarodnog projekta na kojem učestvuju vodeći evropski univerziteti. I ostali master programi nastali su u saradnji sa takvim institucijama kao što su univerziteti u Helsinkiju, Atini, Londonu, Kopenhagenu…, ponosno priča prof dr Violeta Jovanović.
Čitavo leto je posvećeno podizanju standarda nastave i komfora u radu studenta. Zamena prozora vredi 20 miliona dinara.
-Posle 40 godina zamenjena je stolarija na polovini zgrade, što će doprineti boljim uslovima rada, ali uštedi u energiji. Planiramo da ubrzo počnemo radove i na drugom delu zgrade. Pored toga, jedan od prioriteta nam je otvaranje menze za studente na samom Fakultetu u saradnji sa Domom učenika i studenata, kazala je Violeta Jovanović.
Za upisane brucoše svečana dodela indeksa je polovinom septembra, na početku školske godine, dok zainteresovani za upis na master studije sve detalje mogu naći na sajtu Fakulteta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *