POSLE PET DANA PRONAĐENA NESTALA ŠESNAESTOGODIŠNJAKINJA

SVILAJNAC- Posle petodnevne potrage policija je večeras u Despotovcu pronašla Maju Maksić (16) iz Svilajnca. Njen nestanak prijavili su roditelji u ponedeljak 29. avgusta.
-Ona se nalazi u Policijskoj stanici u Despotovcu. Živa je i zdrava, ne znamo gde je i kod koga bila. Današnji pritisak medija doprineo je da Maja bude pronađena, ko zna da li bi bila pronađena, rekao je kratko njen brat Milan
Roditelji nestale devojčice kažu da je ona u ponedeljak oko podneva izašla iz porodične kuće u ulici Janka Veselinova da baci smeće u obližnji kontejner. Međutim, Maja je umesto da se vrati ušla u parkirani automobil, roditelji su potrčali za njom da je zaustave, ali nisu uspeli ni registraciju da vide. Od tada joj se gubi svaki trag. Maja je prošle godine bežala do kuće i policija je pronašla u Beogradu.
-Šestočlana porodica Maksić roditelji Dragan i Dragana, kao i deca Maja, Marjana, Milan i Marko žive u stambenom kontejneru od tridesetak kvadrata i to je neadekvatno za život. Dugo su živeli kao podstanari, da bi posle poplave u maju 2014 godine postali problem jer nisu imali smeštaj. Pokušali smo da im pomognemo preko organizacije Help, da im se sagradi kuća, ali nisu imali adekvatan plac. Kada je njihova baka prenela plac na oca porodice akcija Helpa je bila završena, kažu u Centru za socijalni rad.
Maksići su korisnici su Centra za socijali rad i reč je o Romskoj porodici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *