REKOVAC-Prvi Sabor pletara organizovan je u amfiteatru Poljoprivredno-veterinarske škole. U prisustvu korpara iz Levča, zvanica i gostiju, sabor je svečano otvorio zamenik predsednika opštine Rekovac Dragiša Tomić.

Korparstvo u Levču ima višedecenijsku tradiciju i predstavlja jedan od najstarijih zanata, koji su očuvani do današnjih dana. Početak korparstva u Levču se vezuje za kraj XIX veka za područje današnjih sela Dragovo, Tečić, Belušić i Vukmanovac.

Gost predavač bio je Karl Pirsch iz austrijske firme “Eine Welt Handel”. Pored ove kompanije, svoju promociju imala je i slovenačka firma “Pellec” gde je prisutnima demonstrirano kako se putem savremenih makaza reže voće. Pletari su i sami bili u prilici, da nakon predavanja, isprobaju proizvode.

“Društvo srpskih domaćina” iz Beograda dodelili su zahvalnicu Ljubiši Stevanoviću, direktoru srednje škole za doprinos u organizaciji događaja.

Saboru pletara prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, korpari Levča, učenici I profesori škole, kao i namlađi gosti iz predškolske ustanove “Miloje Milojević”.

Događaj je uveličan nastupom kulturno-umetničkog društva “Levač”.