SVILAJNAC-Pozivamo premijera Aleksandra Vučića da dođe u Svilajnac i otvori sto radnih mesta, jer sumnjamo da savetnik predsednika Srbije Predrag Mikić utiče preko Privrednog suda u Kraljevu na gašenje ciglane, poručili su radnici svilajnačke Ciglane, koji već treći dan štrajku u krugu te fabrike. Oni su ušli u krug, zatim izgradili mini logor pored kapije i noću se greju se oko vatre ne želeći da napuste preduzeće. Radnici  zahtevaju što hitniju rekaciju države oko rešavanja problema vlasništva, isplatu pet zarada i overu zdravstvenih knjižica.  Preduzeće Status integral Mikićevog sina Stefana bilo je u zakupu te ciglane  do 23. juna, kada je iz stečaja prodata kupcu koji je ponudio 2 miliona evra. Međutim, kupac, i pored više pokušaja stečajnog upravnika, ni do danas nije ušao u posed  imovine koju mu je država prodala.

-Posle prodaje došlo je do raskida ugovora o zakupu Ciglane, a rok za iseljenje je bio 8 dana. Međutim, obezbeđenje Status integrala vrši opstrukciju i onemogućava da stečajni upravnik preda fabriku kupcu. Najveća opstrukcija je od Privrednog suda u Kraljevu koji je dužan da donese odgovarajuće pravne akte, ali svi zahtevi novog vlasnika na tom sudu su odbijeni. Sumnjamo da na opstrukciju utiče savetnik predsednika Srbije Predrag Mikić , kaže upravnik te ciglane Saša Živić i najavljuje protest radnika ispred Privrednog suda u Kraljevu.

Radnici su bili na godišnjem odmoru od 21. jula do 8. avgusta, a obezbeđenje im nije dozvolilo posle toga da uđu u krug preduzeća. Radne knjižice su zadržane u Status integralu, te radnici nemaju mogućnosti zaposlenja kod drugog poslodavca.  Po prijavi radnika pre tri meseca Inspekcija za rad do sada nije kontrolisala to preduzeće.

-Radnici su se pre tri dana spontano skupili sa željom da prekinu agoniju. Ušli smo u krug fabrike. Pozivamo novog kupca da dođe sa stečajnim upravnikom i uđe u preduzeće. Ova apsurdna situacija mora da se reši, u suportonom ićićemo do premijera Vučića, ministarke Mihajlović, ministra Vulina  i gde god bude bilo potrebno, šef prodaje Igor Nedeljković.

Posle prodaje Ciglane došlo je do promene u Status intgralu i  kao novi vlasnik registrovan je Predrag Radonjanin. Preduzeće je krajem juna imalo zalihe oko 50 miliona dinara, posle vlasničke promene račun je blokiran za 400 miliona dinara.ozitivni primeri Razglednica iz Ćuprije – Projekat se realizuje uz p