JAGODINA-Zbog aktuelne transformacije direkcija za izgradnju, u Jagodini će socijalni program biti ponuđen za tridesetoro zaposlenih, dok će u ostalih pet opština u Pomoravskog orkuga taj problem biti rešen prelaskom svih radnika u opštinske uprave i javna preduzeća. Zbog novih propisa lokalne samouprave do 1. decembra treba da obave trasnsformaciju direkcija za izgradnju. Direktor jagodinske direkcije Miodrag Jevremović kaža da je u toku rešavanje pitanja transformacije tog javnog preduzeća i da je Gradska uprava zakonski ovlašćena da sprovede taj posao.

-Do petak će se sve tačno znati. Niko neće ostati na ulici, deo radnika biće premešten u javna predauzeća i gradsku upravu, plan je da se osnuje novo preduzeće za komunalno uređenje garada. Delu zaposelnih biće ponuđen socijalni program i reč je o radnicima koji su pred penzijom, objašnjava on.

Kako nezvanično saznajemo,od 74 zaposelna, koliko trenutno ta direkcija zapošljava, četrdesetak će biti prebačeni u javna preduzeća i gradsku upravu, dok će za tridesetak biti ponuđen socijanli program, a reč je o zaposlenima koji su pred penzijom i sa nekonkuretnom školskom kvalifikacijom.

U Paraćinu će svi zaposleni iz Dikrecije za izgradnju da pređu u novoosnovanu Opštinsku upravu za investicije.

-Nova uprava preuzeće će poslove investiranja, jer ako bi se ista uprava bavila poslovima izdavanja dozvola i kontrole došlo bi do sukoba interesa. Ideja je da ljudi koji bave ovim poslovima u Direkciji za izgradnju pređu u novu Upravu za investicije, kaže načelnica opštinske uprave Danijela Radonjić.

U Ćupriji su zaposleni iz direkcije prebačeni u Gradsku upravu i JKP Ravno 2014, u Despotovcu i Rekovcu prelaze u gradsku upravu, dok je Svilajnac to pitanje ranije rešio.