SVILAJNAC-Srđan Fila Filipović u nastavku kampanje za kandidaturu za predsednika Srbije ne prestaje da šokira javnost, naime on je u celu priču ušao zbog opklade, ali zbog podrške koju svakodnevno dobija uskoro počinje sa prikupljanjem 10.000 potpisa koliko je potrebno za ozvaničenje kandidature.PLAKAT

-Meni najbitnije da ne izgubim opkladu. Ideja za predsedničku kandidaturu je u stvari opklada. Jedno veče proveo sam našom pozantom pevačicom. To je bila noć pre parlamentarnih izbora. Sutradan mi je poslala fotografiju njenog glasačkog listića na kome je zaokružila moje dopisano ime. Napisala je glasam za tebe. Sedeo sam tada trojicom vlasnika najboljih kafana u Srbiji. Pokazao sam im tu poruku. Tako padne opklada  da se kandidujem za predsednika Srbije. Opkladu ne nameravam da izgubim, otkrio je Filipović.

PODRSKA IZ CH
Podrška iz Švajcarske

On  kaže je njemu najsličniji, po radnim navikama, predsednik Vlade Srbije Aleksandsar Vučić, ali i da mu je mana što ne ide u kafane.

-Politkom se ne bavim, ne znam o tome ništa, ali moje građansko pravo je da se kandidujem. Sadašnjeg predsednika Srbije ne poznajem, premijera viđam na televiziji. Slični smo, jer radimo po 20 sati dnevno. Jedina zamerka mu je što slabo ide po kafanama, to je autentični srpski brend. To je moj predlog njemu. Kada bi izašao samnom u kafanu pozvao bih dest najboljih kafedžija da mu objasne kako da unapredimo Srbiju, pričao svojim planovima Filipović.

Međutim , ako pobedi on najavljuje da će ,,svi raditi po 20 sati dnevno”, te da je to recept za izlazak iz krize, a tome dodaje ,,ukidanje praznika, vikenda, odmora,ali ako budemo dobro radili i zaslužimo moćićemo i u provod”.

REAKCIJE POSLE GOSTOVA
Reakcije na društvnim mrežama posle gostovanja na televiziji

-Država na koju bih se ugledao u toku vladavine Srbijom je Holandija.  U kafani će biti turisti, a mi ćemo raditi. U Srbiji ljudi nemaju para i ne mogu u kafanu. Znači povećaćemo broj turista u Srbiji, na način kako to rade u Evropi. U Švajcarskoj je legalizovana prostitucija, u takvim objektima je zaposleno po 50 radnika. To je priliv novca u kešu.  Turisti posećuju Srbiju zbog zabave, mi imamo najbolje kafane, ćevape i muzičare, ali ako im sve ponudimo u kompletnu nikada neće odlaziti na  Tajland ili u Amsterdam. Planine, reke i sela zanimaju penzionere, a oni nemaju duboke novčanike, trebaju nam bahati turisti koji će trošiti novac, objašnjava elemente nove ekonomske politike Filipović.

On kroz primer Holandije ilustruje tu svoju tezu i navodi da  nekoliko miliona turista posećuje kofišopove, odnosno mesta gde je legalizovana marihuana.

-Sa mojim idejama se slažu građani koji su bez posla ili imaju niske zarade. Ne znam ko bi odbio zaradu od 1.000 evra i da radi u preduzeću koje se legalno bavi najstarinim zanatom na svetu. Da bude blagajnik, konobar, kuvar, recepcionar, hauzmajstor….Fabrike ćemo sve pozatvarati. Osmeh je jedina stvar koju Srbiji niko ne može da uzme i zato nam treba što više osmeha. Sa osmehom možemo pobediti sve, predlaže Filipović.

PODRSKA IZ PARIZA
Podrška iz Pariza

Pored rešavanja ekonomske krize, objašnjava on, veći priliv novca ojačaće porodice i brakovi će ponovo dugo trajati, jer sada zbog nemaštine brakovi kratko traju.

-Kandidovaću se za predsednika i dobiću opkladu. Pozivam građane da ne glasaju za mene, jer prema ovom broju poruka koje dobijam, stotine hiljada glasaće za mene. Ko hoće da podrži moju predsedničku kandidaturu mora da plati  50 ili 60 dinara za overu potpisa. Narod je pametan i zna šta će da uradi, ističe Filipović i otkriva da je Kristijan Golubović njegov omiljeni slikar, jer ,,to što radi izlazi iz njegove duše”.

PLAKAT 2-Pomilovaću ga ako budem predsednik Srbije. Njegove slike biće u mom kabinetu, najavljuje on.

Filipović  je široj javnosti je poznat kao čovek koji je radio na iskopavanju ostataka dinosaurusa, pa su ga mediji nazvali srpski Indijana Džons.  Reč je o najkontroverznijem srpskom dizajneru enterijera, komercijalnom umetniku, avanturisti, beogradskom klaberu, koji je u svojoj karijeri dizajnirao i izgradio preko 300 kafana, klubova  i kafea. Njegova predsednička kampanja ,,Samo nepošteno“ je drugačija od uobičajenih, odnosno originalna i  tragikomična, poput naše stvarnosti.