ĆUPRIJA-Direktor Direkcije za imovinu Srbije Jovan Vorkapić i predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić potpisali su dokument o besplatnom prenosu atletske staze i borilišta sa Evropskog prvenstva na tu opštinu, što je praktično označilo i početak izgradnje Atetske dvorane i sportskog kompleksa sa stadionom, hotelom i ostalim sadržajima. Reč je drugoj atletskoj dvorani u Srbiji i jedinoj u kojoj će moći da se organizuju međunarodna takmičenja, jer ima šest staza.     

-Vrednost kompletnog projekta je oko 500 miliona dinara, od toga samo staza sa Evropskog prvenstva vredi 200 miliona. Ovo je veliki dan za Ćupriju, jer smo kao grad atletike dobili mogućnost da razvijamo infrastrukturu. Ovo je početak izgradnje infrastrukture, koja će pozicionirati Ćupriju kao grad atletike na Balkanu. Pored atletske dvorane, izgradićemo atletski stadion i atletski kompleks za sportiste iz Srbije i Balkana. Imamo i trim stazu, a izgradićemo i planinsku stazu, rekao je Erić.   

U planu je i izgradnja hotela, što će dodatno povećati smeštajne mogućnosti i omogućiti razvoj sportskog turizma.

-Posle uspešno organizovanog EP, Vlada Srbije je donela odluku da bez naknade prenese u vlasništvo atletsku stazu. To nije slučajno, jer republički organi sa Ćuprijom imaju odličnu saradnju, pre godinu dana bez naknade je prenet atletski stadion. Ćuprija je u atletici najtrofejniji grad u Srbiji, rekao je Vorkapić.   

Trofejni atletičar Dragan Zdravković istakao je da očekuje da ceo projekat bude završen do oktobra 2018. godine i predložio da atletski kompleks ponese ime legendarnog trenera Aleksandra Petrovića.

Predsednik ASS Veselin Jevrosimović naveo je da je reč o najvećoj atletskoj dvorani u Srbiji i na Balkanu, što nameće obaveze tom savezu da se atletika vrati u Ćupriju i Srbiju, te započne razvoj sportskog turizma.

Direktor ASS Slobodan Branković najavio je da će treća atletska dvorana biti izgrađena u Novom Sadu, kao i da je ulaganje u sportsku infrastruktru ulaganje u zdravlje dece i cele nacije.