ĆUPRIJA-Generalna proba predstave „Kul,Kul“  doma učenika „Srećno“  iz Ćuprije po koncept, režiji i dramaturgiji  Marija Miladinović igrana je u sali Muzičke škole Dušan Skovran, sav prihod namenjen je za lečenje četvorogodišnjeg Andrije, a premijera je predviđena na Domijadi u Kragujevcu.  

– Predstava je angažovanog karaktera i velika je stvar raditi takav tip predstave sa mladima baš zato što  prolaze kroz proces koji iziskuje dosta istraživanja, razmišljanja, diskutovanja i neprestanu težnju da se stvari definišu sagledaju kritički i drugačije od onog što nam serviraju mediji i društvo u celini,kaže Marija Miladinović, inače domski pedagog.

Ona od prošle godine vodi dramsku sekciju Doma učenika Srećno. Zadatak sekcije je da pripremi dramski prikaz u trajanju od 20 minuta koji će izvesti na regonalnom takmičenju domova Srbije – Domijadi.

-Od novembra prošle godine razgovarali smo dosta na temu šta znači biti kul danas, kroz koje faze sve današnji klinci prolaze, kako društvo posmatra osobine nekog ko je kul, ali i kako nameće određene norme ponašanja,  šta radiš i čime se baviš ako želiš da budeš kul, objašnjava ona.

Veliki uticaj na nju, kao konceptualistkinju predstave, je učinila saradnja sa sa BITEF-om, igranje jedne takve predstave prošle godine u Paraćinu -„Pola pola“, tekst Minje Bogavac, režija Uroš Mladenović i prolazak kroz proces dramaterapije na radionici Lidije Andonov koja se bavi takvim sagledavnjem pozorišta.

Koautori i izvođači predstave su Obradović Nikola, Ilić Danijel, Bogdan Čekrlić, Vojin Ivanović, Oliver Miletić, Andrija Cenić , Stefan Ilić, Anđela Milutinović i Anđela Stevanović.