PARAĆIN-Paraćinski odbornici do kraja godine preseliće se iz stare bioskopske sale ili male opštinske sale, gde sada zasedaju, u velelepni amfiteatar pod kupolom, ali pre toga već krajem maja prizemlje višemenskog objekta, koji će objediniti politička i kulturna dešavanja, biće spremno za prvo dešavnje u oblasti kulture. Novo zdanje otvoriće međunarodna izložba umetničke  fotografije. Pored toga, završavaju se sprat sa galerijom i bioskopskom salom.

-Prema sadašnjim planovima 15. maj je rok za izvođače radova da završe prvi sprat u smislu građevinskih radova, a to znači još tri sale za različite aktivnosti uz završetak bioskopske sale. U narednih nekoliko meseci taj bioskopski deo biće potpuno u funkciji, posle opremanja.  Praktično imaćemo dve trećine objekta u funkciji i preostaje nam da završimo amfiteatar pod kupolom, kaže predsednik te opštine Saša Paunović.

Izgradnju jedinstvenog kulturnog objekta u Srbiji, međutim, pratile su brojne nedaće, tako da se izgradnja protegla na više godina.