FOTO I TEKST: JOVANA MILOSAVLJEVIĆ

DESPOTOVAC-Pobednik 22. Majke amaterske pozorišne svečanosti – MAPS u Plažanu kod Despotovca, prema oceni stručnog žirija, je  predstava ,,Kome verujete”, Umetničke grupe Smuk Teatar Centra za kulturu Kovin, dok je po oceni pubilka najbolja predstava ,,Mi čekamo bebu”, Kulturno prosvetnog centra Petrovac na Mlavi.

Nagrade za najbolju žensku ulogu dodeljene su Biljani Marjanović za ulogu Pavke, u predstavi “Narodni poslanik” i Ljubici Milanović, za ulogu Kristine, u predstavi “Kome verujete”. Nagrada za najbolju mušku uloga dodeljena je Mladenu Despotoviću, za ulogu Raše, u predstavi “Hedersfild”,a za epizodnu Lazaru Vujoviću, za ulogu Ivana, u predstavi “Hedersfild”.

Majke amaterske pozorišne svečanosti – MAPS  održavaju u organizaciji Centra za kulturu ” Sveti Stefan, despot srpski” iz Despotovca. Festival je osnovan osamdesetih godina na inicijativu Slavoljuba Vulića koji je sa sadašnjim upravnikom teatra “Resava” pokrenuo dramski studio, pa pozorište. Od tada pa do danas sa kraćim prekidima ova pozorišna manifestacija koja okuplja amaterske glumce širom Srbije uspešno traje. Ove godine se MAPS je održan od 15 – 22. maja, a nastupilo je sedam amaterskih pozorišta iz Srbije.