NOVA ATLETSKA ZVEZDA IZ ĆUPRIJE NA EVROPSKOM NEBU-PRIJEM ATLETIČARA KOD PREDSEDNIKA OPŠTINE

ĆUPRIJA-Atletičare AK Morava danas je primio predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić. Povod je učešće Alekse Milanovića na Evropskom olimpijskom festivalu mladih u Đeru u Mađarskoj, gde će u ponedeljak trčati kvalifikacionu trku na 1500 metara. Razlog za prijem su mnogobrojne medalje mladih atletičara iz Ćuprije koji imaju najbolje takmičare u Srbiji, a rezultati su najbolji od osnivanja kluba.

-Voleo bih da se izborim za učešće u finalu i da istričim svoje najbolje vreme. Ove sezone osvojio sam 8 medalja na nacionalnim prvenstvima, a od toga 2 zlata, rekao je Milanović.

On će učestvovati na najvećem sportskom takmičenju mladih u Evropi,a čiji je pokrovitelј Međunarodni olimpijski komitet. Ninoslav Erić,predsednik opštine Ćuprija i Vladimir Vasilјević, član Opštinskog veća  poželeli su Milanoviću puno uspeha.

-Ćuprija će u naredne dve godine dobiti reprezentativnu atletsku dvoranu, jedinstvenu na ovim prostorima ali pored materijalnih uslova i infrastrukture Ćuprija ima obavezu da ulaže i u svoje mlade atletske dragulјe. To je dug prema nekadašnjim atletskim šampionima ali i ulaganje u nove čiji je Aleksa predvodnik, rekao je Erić i dodao da će za realizaciju projekta animirati Atletski savez Srbije, Svetsku atletsku federaciju, Vladu Srbije, ministarstava, jer je reč o centru za pripreme mladih atletičara na Balkanu.

Dragan Zdravković trener OAK Morava obećao je da će atletičari na podršku odgovoriti novim rekordima i medalјama. Aleksa Milanović je prvi ćuprijski atletičar posle Snežane Pajkić koji učestvuje na velikom evropskom atletskom takmičenju.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *