JAGODINA NOVČANO KAŽNJAVA TREŠENJE STOLJNJAKA I POSTELJINJE, PUŠENJE I CEPANJE OGREVA U STAMBENIM ZGRADAMA

JAGODINA-Nesavesnim stanarima stambenih zgrada u Jagodini je odzvonilo, jer će ubuduće biti kažnjavani za trešenje posteljine i stoljnjaka, kao i bacanje smeća sa prozora i terasa, uništavanje rasvete, pušenje u hodnicima, prljanje stepeništa, namerno zapušenje vodovodne i kanalizacione mreže. Odlukama o opštem kućnom redu u stambenim zgradama, koje su usvojili odbornici Skupštine grada Jagodina, propisane su kazne od 2.000 do 20.000 dinara.

Ko bude skakao, vikao, trčao i igrao loptu i sličnim postupcima pravio buku u vreme odmora biće kažnjen sa 5.000 dinara. Takođe je sankcionisao korišćenje kućnih aparata. Buka u zatvorenim prostorima ne sme preći 30 decibala, a u otvorenim 45 do 50 decibele. Ista je kazna i za nepropisno izvođenje građevinskih radova,  nezaključavanje podruma, neodržavanje vodovodne i kanalizacione meže, te bacanje otpadaka u te mreže, kao i uništavanje bezbedonosne rasvete.

Kazne za držanje starog nameštaja i ogreva na terasama i balkonima su 2.000 dinara. Sankcionisao je bacanje kroz prozore, terase, balkone bilo kakvih predmeta, kućnog smeća, ostataka hrane, prosipanje vode, trešenje posteljine, stoljnjaka, krpa i drugih predmeta. Istom kazna važi za oni koji bacaju ili ostavljaju otpatke, smeće i nečistoću po stepeništu, kao i za pušenje na stepeništu i hodniku. Zabranjeno je držanje i cepanje ogrevnog materijala u stanovima.

Gradske inspekcije zadužene su za sprovođnje ovih propisa i postupaće prema tužbama stanara stambenih zgrada i građana.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *