ĆUPRIJA-Predsednik Opštine Ćuprija Ninoslav Erić potvrdio je da ta lokalna samouprava nema prekobrojno zaposlenih.

-Od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave dobili smo obaveštenje da u 2017. godini, u sistemu Opštine Ćuprija, maksimalan broj zaposlenih iznosi 442. Mi trenutno u sistemu imamo 433 zaposlena, s tim što gledamo da tražimo saglasnost od ministarstva za još sedmoro radnika, koji bi bili zaposleni u Opštinskoj upravi, u JKP „Ravno“ i, verovatno, u Predškolskoj ustanovi „Dečija radost“, izjavio je  Erić i dodao kako je Ćuprija jedna od lokalnih samouprava koja u svom sistemu ima manji broj zaposlenih od propisanog maksimuma, što nije bio slučaj u bliskoj prošlosti.

Opština Ćuprija je 2008. godine bila sankcionisana zbog prekomernog zapošljavanja.

-Cilj nam je da u narednim godinama još više smanjimo ovaj broj, ali i da optimizujemo funkcionalnost svih organizacionih oblika u sistemu Opštine Ćuprija, zaključio je Erić.

Erićeve reči potvrđene su i na sednici SO Ćuprija održanoj 8. avgusta, kada je doneta Odluka o utvrđivanju maksimalnog broja zaposlenih u sistemu Opštine Ćuprija za 2017. godinu, prema kojoj zbirni broj zaposlenih u dvanaest organizacionih oblika ne sme da pređe 440. Kako je i očekivano, Opštinska uprava Opštine Ćuprija i JKP „Ravno“ imaju najveći broj zaposlenih na neodređeno vreme – 142, odnosno 138, dok su na začelju ove liste Turistička organizacija i Služba budžetske kontrole sa tri, odnosno dva zaposlena.