KRSTOVDANSKE SVEČANOSTI U PARAĆINU – VASIL, VLATKO, DEČIJI I ETNO FESTIVALI

PARAĆIN -“Krstovdanske svečanosti” u Paraćinu tokom septembra obeležiće koncerti Vasila Hadžimanova i Vlatka Stefanovskog, kao i Dečiji karneval i Etno fest. Svečanosti povodom dana te opštine održavaju se u organizaciji turističke organizacije, a počinju u petak 8. septembra koncertom bendova Vasila Hadžimanova i “Ti, Fafa i ja” iz Kragujevca. Džez veče je u sali Pozorišta, ulaz slobodan.

Direktor TOP Aljoša Gligorijević, ističe da 16. septembra sledi “Etno fest” sa brojnim izlagačima koji će na štandovima u centru grada posetiocima ponuditi različite predmete domaće radinosti, zanatske proizvode, kvalitetan med…

– “Dečji karneval”, na kome se očekuje defiel više od 600 mališana iz Srbije, predviđen je 23. septembra u centru Paraćina, a istog dana je  večernji koncert Vlatka Stefanovskog, dodaje Gligorijević.

Paraćin slavi 27. septembar, u znak sećanja na datum kada je Poveljom kneza Lazara vojvodi Crepu na upravljanje predat tadašnji Parakin grad. Po starom kalendaru, to je bilo 14. septembra 1375.

Paraćinci sa posebnom pažnjom prate završetak radova i početak rada bioskopa u novoj zgradi Kulturnog centra. Prve projekcije najevljene su za polovinu septembra.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *