ĆUPRIJA-Predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić izjavio je da će realizacijom projekata koji su predviđeni Strategijom održivog razvoja 2017.-2022. godine ta opština dobiti novo lice i moderni izgled. U pripremi je projekat izgradnje novog mosta na Velikoj Moravi, koji će regionalni saobraćajni pravac Jagodina-Ćuprija-Paraćin rasteretiti i ubrzati. Reč je o modernoj saobraćajnici sa dve trake u oba pravca, kao i biciklističkom i pešačkom stazom.  -To će stvariti mogućnost da Ćuprija dobije novo arhitektonsko lice, odnosno veliki trg sa pešačkom zonom u centru grada. Stari most koristiće pešaci i biciklsiti,  drugu obalu reke aktiviraćemo za razne sportske, muzičke, turističke i zabavne događaje, rekao je Erić na svečanoj akademiji povodom dana te opštine.

Postojeći gvozdeni most , izgrađen pre 86 godina, postao je usko grlo za saobraćaj, te prepreka razvoju Ćuprije i Pomoravlja.

-Na projektu novog mosta radimo zajedno opština, Vlada i Putevi Srbije i planiramo da bude izgrađen na mestu starog rimskog mosta. Konačnu reč gde će biti izgrađen, gde je najbolje mesto za novi most, daće struka, mostograditelji i saobraćajni inženjeri, rekao je ranije Erić. 

Novi most biće veliki projekat za povezivanje gradova Pomoravlja, odnosno Jagodine, Ćuprije i Paraćina. Projekat  Atletski centar Srbije u Ćupriji, stadion i hala, predstavlja jedinstven sportski kompleks koji će omogućiti usavršavanje vrhunskih sportista, ali i organizaciju evropskih i svetskih takmičenja. Poljoprivredno zemljište u Dobričevu, pored Koridora 10, dobiće novu namenu, odnosno mogućnost za izgradnju trgovinskog i autlet centra, industrijske zone, poslovnog centra sa hotelima, sportskim i zabavanim sadržajima, kao i aerodrom za sportske avione.

-Projekti će biti realizovani uz podršku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije. Ova generacija ima viziju i to predstavlja novi izgled Ćuprije, zaključio je Erić.

Novi izgled Ćuprija će dobiti i izgradnjom spomenika Caru Lazaru na kružnom toku pored Koridora 10, ali i arheološkim istraživanjima nalazišta Horeum Margi u centru grada.