JAGODINA–Odbornici Skupštine Grada Jagodine usvojili su rebalans budžeta za 2017. godinu, prema kome se 12,6 miliona dinara planiraju za isplatu otpremnina u službama tog grada, dok je usvojen novi budžet JP Standard koji je u tu svrhu namenio 7 miliona dinara. Reč je o uzdacima posle sprovedene racionalizacije zaposlenih u sistemu lokale uprave, jer  je smanjen broj zaposlenih na 1.184. Pored toga, interesantna je cifra u budžetu koji se vodi pod ,,dobrovoljni transferi fizičkih i pravnih lica” koja je povećana za 12,6 miliona dinara i sada iznosi 26 miliona dinara.

Usvojenjen je i  program mera za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja, u okviru koga će Jagodina, kao i prethodnih 13 godina dokupiti potreban broj protivgradnih raketa.

Predsednik skupštine Dragan Marković Palma zahvalio se odbornicima što rade bez nadoknade, SPS i SNS što zajednički prave tačke za sednice i članovima Gradskog veća koji već 13 godina rade bez para, po čemu su jedinstveni u Srbiji, kao i članovima nadžornih odbora, koji takođe ne primaju plate.