,,NAKED” NA FAKULETU PEDAGOŠKIH NAUKA U JAGODINI

JAGODINA-Beogradska grupa „Naked“ održala je večeras koncert u okviru manifestacije ,,Putokazi kulture” u amfiteatru Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini.

-Počinjemo Baltičku turneju u Jagodini, sutra smo u Mađarskoj, preksutra Vroclav u Poljskoj,pa Litvanija, Letonija i Estonija.  Ljudi koji prate muziku znaju za nas i ovde, ali prihvaćeni smo i u svetu, sviramo na festivalima i u klubovima. Ne pravimo razliku gde sviramo u Srbiji ili bilo kojoj drugoj državi. Super je to što smo došli do trenutka da putujemo i delimo našu muziku sa svetom. Naša muzika ima dosta uticaja sa Balkana, ali volimo da kombinujemo sve dobre stvari, kaže vođa benda Branislav Radojković.

U Jagodini je koncert slušala i gledala publika raznih godišta od osnovaca nižih razreda do starijih i iskusnijih.Naked je vrhunski core-band čija muzika počiva na jedinstvenom miksu globalnog urbanog gruva začinjenom balkanskom tradicijom i fri džezom.

-Naši studenti i građani Jagodine imali su priliku da slušaju bend koji je uveliko na Evropskoj turneji i koji je mnogo poznatiji u svetskim, nego u domaćim, okvirima. Upravo su se vratili su se iz Ukrajine. Ponosni smo na činjenicu da nam dolaze vrhunski muzički autori, kao i da naši studeni mogu da prisustvuju vrhunskim umetničkim događajima, rekao je prof dr Marko Đorđević.

Naked je miks tradicionalnog muzičkog nasleđa Balkana sa elementima svinga i fri džeza predstavlja soundtrack beskrajnoj potrazi benda za pravim muzičkim identitetom.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *