SVILAJNAC-Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović izjavio je da je 2017. godina najuspešnija u proteklih deset godina, jer su investicije u infrastrukturu iznosile preko milijardu dinara.

-Počeli smo velike i kapitalne projekte da završavamo, a najznačajnija investicije su regulacija Resave, koja je počela ove godine, rekonstruisani su Dom zdravlja i sve ambulante  u selima, gradski bazeni, izgrađena je nova vodovodna mreža, dosta toga je urađeno na celoj teritoriji opštine, rekao je na tradicionlanom prijemu privrednika Milanović.

Pre dva meseca prodati su proizvodni pogoni POR-a, koji nisu bili u funkciji.

-Očekujemo otvaranje novih radnih mesta, odnosno početkom godine otvara se nova fabrika koja će uposliti 200 radnika, ali očekujemo i druge investiticije u privredi. Reč je više miliona evra direktnih investicija u privredu, i kada se tome pridoda milijarda dinara u infrastrukturu, daje nam mogućnost da  budemo jedna od najrazvijenih lokalnih samouprava u Srbiji, istakao je Milanović.

U 2018. godini pokreće se novi ciklus uređenja školskih objekata.

-Reč je o projektu da sve škole izgledaju kao zdravstvene ustanove. Prema projektu do 2022. godine Svilajnac će imati, a to je ono što je do nas, komunalnu infrastrukturu, javne objekte, školske i zdravstvne ustanove na nivou Evropske unije, odnosno tako će izgledati i funkcionisati, najavio je Milanović.

Svilajnac je, inače, opština koja procentualno  dobija najviše državnih i međunarodih sredstava za realizaciju projekata.

-Mi smo prvi i spremili smo dovoljno dobre dokumentacije, to je naš jedini adut kada ragovaramo sa Vladom Srbije i Evropskom unijom, jer se dosta projekata finansira iz tih izvora. Nemam druge adute sem dobre administracije i projektne dokumentacije, zaključio je Milanović