DESPOTOVAC-Saša Mratić, otac silovane devojčice (15) iz Despotovca, najavio je da će podneti tužbu za starateljstvo. Prošle nedelje saopšteno je da je Apelacioni sud njenom očuhu Vladanu Zdravkoviću (46) smanjio kaznu sa 15 na 11 godina zatvora, dok je Centar za socijalni rad najavio da će devojčica biti vraćena majci.

-Razlog za novu tužbu je da pružim šansu mojoj ćerki da sama odluči gde želi da živi jer sa 16 godina ima to pravo. Od prethodne tužbe sam odustao zbog izjave devojčice u prostoriji CSR da se odlučuje za majku. Zatim izveštaj CRS sudu koji nema veze sa istinom da je majka požrtvovana a ja monstrum koji medijski šteti devojčici jer sam se borio da pedofil dobije odgovarajuću kaznu. Tada mi je zaprećeno tužbom za lišavanje roditeljskog prava. U međuvremenu sam saznao da devojčica na najavu CRS da će je vratiti majci plače i da se boji. Želim još jednom da joj pružim izbor da sama odabere gde želi, rekao je Mratić.

O sudbini nesrećne devojčice pisali su mediji. Nju je očuh silovao prvi put kada je imala 9 godina i godinu dana kasnije. Kada se požalila školskom pedagogu klupko je počelo da se odmotava.