SRPSKI TELEGRAF

Dragan Dimitrijević (65) dva meseca je spavao pored mrtve majke Milke (82) jer nije imao novca da je sahrani! Kako prenosi Srpski telegraf, telo starice u poodmakloj fazi raspadanja pronađeno je prekjuče u porodičnoj kući u selu Glogovac kod Jagodine, nakon čega je njen sin Dragan priveden na razgovor u policiju.

Kako Srpski telegraf saznaje, slučaj je otkriven nakon što su komšije posumnjale da se Milki Dimitrijević nešto dogodilo jer je mesecima nisu viđale.

– Policajci su odmah izašli na lice mesta, a kad su ušli u porodičnu kuću, zatekao ih je stravičan prizor. Širio se nesnosan smrad, a potom su pronašli raspadnuto telo – priča  sagovornik ST iz istrage.

KOMŠIJE U ŠOKU

Meštani sela Glogovac i dalje su u šoku i ne mogu da poveruju da je njihova komšinica pokojna već dva meseca.

– Svi u selu pričaju samo o tome. Niko ne može ni da zamisli da je Dragan dva meseca živeo s mrtvom Milkom! Majka i sin su ranije pristojno živeli, međutim, kad je Dragana ostavila žena, sve je krenulo nizbrdo. Otad su teško živeli, a koliko sam čuo i struja im je isključena. Tako se priča po selu, ja nisam bio blizak sa njima – kaže komšija Dimitrijevića.

Prema njegovim rečima, Dimitrijević je odmah priveden na informativni razgovor kako bi se utvrdile sve okolnosti u vezi sa smrću njegove majke.

– Dragan je rekao da mu je majka umrla još početkom februara, ali je njenu smrt krio od komšija i prijatelja jer navodno nije imao dovoljno novca da je sahrani po svim običajima. Inspektorima je ispričao da je u izuzetno teškoj materijalnoj situaciji i da je bio prinuđen da živi pored majčinog leša – dodaje izvor Srpskog telegrafa.

Dimitrijević je nakon saslušanja pušten, a telo starice je prevezeno na obdukciju da bi se utvrdili uzrok i vreme smrti.

– Prema dosadašnjim saznanjima, najverovatnije je reč o prirodnoj smrti. Ništa ne ukazuje na to da su sin i majka bili u lošim odnosima koji bi eventualno mogli da dovedu do bilo kakvog nasilja. Proverava se i da li je Dimitrijević podizao majčinu penziju da bi sakrio njenu smrt – priča naš ST.