POVODOM KRIZE NA KIM – STOJKOVIĆ: Pregovarati sa zločincima je zločin prema žrtvama

Brutalno hapšenje Marka Đurića i ponižavanje srpskog naroda u režiji prištinskih vlasti destabilizovalo je dijalog Beograda i Prištine, ali je i učvrstilo Vučićevu poziciju u Beogradu i Tačijevu poziciju u Prištini. Šta će biti rezultat dramatičnih dešavanja na KiM i koga ova kriza čini „pobednikom“ za komentarpress.net komentarisali su Đorđe Vukadinović, opozicioni narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije i politički analitičar i Miloš Stojković, predsednik Koalicije raseljenih lica sa KiM

Vukadinović: Dramatična dešavanja na KiM odgovaraju i Vučiću i Tačiju

Poslednja dramatična dešavanja na KiM, kratkoročno, odgovaraju i Vučiću i Tačiju. Vučić ovo predstavlja kao pokušaj zauzimanja severa, koji je on tobože, herojski sprečio, i priprema javnost da će biti pobeda, ako uspemo da se izborimo tj. da kao „kompromis“ prihvatimo jedno veliko ništa koje nam daju Priština, Brisel i Vašington. U stvorenoj atmosferi, Vučić dobija alibi za potpisivanje pravno obavezujućeg sporazuma.

Miloš Stojković

Iako će ZSO biti neka vrsta milostinje, Vučić će nakon ovih dešavanja ZSO predstaviti kao veliku pobedu, jer je sprečio novi „pogrom“ i egzodus. Istovremeno, ovo odgovara i Tačiju. On je pokazao mišiće, pokazao da i na severu moze da radi šta hoće, i nakon izlaska „Srpske liste“, kad god poželi može da sruši Haradinajevu Vladu.

Stojković: Srušiti vlast u Prištini i razgovarati samo sa Isom Mustafom

Ne želim da verujem da je Marko Đurić prihvatio da odigra ulogu žrtve. Ako sve ovo nije realizacija nekog tajnog dogovora, onda lista Srpska treba da sruši vlast u Prištini. I to treba uraditi odmah i bez oklevanja. Pregovarati sa zločincima je zločin prema žrtvama sa prostora KiM. U Briselu ima smisla pregovarati samo sa Isom Mustafom – njegove ruke nisu krvave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *