JAGODINA- Mladi jagodinski dizajner Božidar Đurđević sa prijateljem Ognjenom Docićem dizajnirao je, po ocenama stručne javnosti Sajma nautike u Beogradu, najlepše i svakako najupečatljivije plovio, jahtu – trimaran koju je izradila kompanija “Como bouts” iz Jagodine. Na sajmu je stiglo 20 zahteva za kupovinu i sada ,,problem” preselio u proizvodnju, odnosno kako što brže izaći u susret kupcima i njihovim zahtevima.

Reč je o devet metara dugom plovilu opremljenom poput najluksuznijih jahti. U suštini to je ploveći apartman sa luksuznim enterijerom koji plovi po vodi. Jagodinska jahta je prototip, košta oko 120.000 evra, i izmamila je interesovanje većine posetilaca sajma.

– Sve što vidite je delo domaće pameti i ruku – kažu mladi dizajneri i ističu da se radi o trenutno najpopularnijem tipu plovila “haus-bout” čija je proizvodnja počela u oktobru 2017. godine.

-Danas je poseban dan za moju porodicu. Naš stariji sin je dobio priliku da dizajnira, takozvanu “kuću na vodi”. Zahvaljujemo se firmi Como i svima koji su učestvovali u ovom jedinstvenom projektu. Inače se radi o plovilu koje pruža sav komfor jedne garsonjere, pri čemu plovi brzinom od 30 km na sat. Ono što je najlepše, okruženi ste vodom, a imate sve potrebno, kao što su toalet, kuhinja, dnevna soba, terasa pa i balkon za sunčanje. Tu su i kamere, sonar, GPS, projektor, klima uređaj, sve funkcije se podešavaju preko displeja, priča ponosi otac mladog dizajnera Goran Đurđević, inače strastveni ribolovac i ljubitelj prirode.