GORAČIĆI- Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo (VŠ PEP) iz Beograda  devet godina za redom pokrivitelj je manifestacije „Sabor kumova“ koji se održava u selu Goračići u Dragačevu. Reč je o jedinstvenoj manifestacij na svetu koja slavi običaj kumstva ,ali i promoviše srpske običaje, kulturu i turizam.

U trci za titulu najboljih kumova u 2018.godini učestvovala su 24. kumovska para, a pobednik je izabran posle devet šahovskih kola po brzopletom tempu igre.

Zvanje najboljih kumova na tradicionalnom saboru kumova u dragačevskom selu Goračići pripalo je internacionalnom šahovskom majstoru JovanuTodoroviću  i FIDE majstoru Ivanu Martiću.

Drugo mesto osvojili su internacionalni majstori Mladen Milenković i Boroljub Zlatanović, dok je treće mesto pripalo prošlogodišnjim pobednicima velemajstoru Borku Lajthajmu i internacionalnom majstoru Dejanu Pavloviću.

U Goračićima je održano i  takmičenje u spremanju jeličke gibanice. Uprkos promenljivom vremenu, veliki broj posetilaca iz zemlje i inostranstva mogao je da uživa u zvucima trube, srpskoj narodnoj kuhinji i prelepom ambijentu planine Jelice.

VŠ PEP je prepoznatljiva kao društveno odgovorna ustanava koja podržava kulturne i sportske događaje, stipendira telentovane ali i socijalno ugrožene studente, što je i potvrđeno nizom prestižnih priznanja.

Zahvaljujući VŠ PEP Sabor kumova je postao jedna od najvećih manifestacija u Dragačevu, i pored Sabora trubača u Guči, zaštitni znak ovog kraja.