VIDOVDANSKE SVEČANOSTI U ĆUPRIJI – NAJBOLJIM UČENICIMA URUČENE NAGRADE (FOTO)

ĆUPRIJA- Centralni deo Vidovdanskih svečanosti u Ćupriji održan  je večeras u sali ŠOMO Dušan Skovran. Najboljim učenicima uručene su vredne nagrade, a nagrađeno je 8 đaka generacije 71 vukovac, 13 učenika koji su osvojili jedno od prva tri mesta na nacionalnim takmičenjima i učenici Doma Srećno koji su osvojili prvo mesto na Domijadi. Gradski hor Horemu Margi je uveličao Svečanu akademiju, kao i pozorišna predstava Vidovdan-uoči boja jagodinskog Art kruga.

-Danas obeležavamo Vidovdan kada je knez Lazar ujedinio Srpki narod u borbi za slobodu i dostojanstvo. Vidovdan jeste dan velikog stradanja za Srpski narod, ali i dan velike pobede. Pokazali smo tada, kao i mnogo puta do sada, da ujedinjeni možemo da se suprotstavimo najvećim pretnjama, dobijemo najveće bitke. Istorija je pokazala da strpljenjem, istrajnošću i jedinstvom možemo da dođemo do najplemenitijeg cilja a to je sloboda. Srbija se danas ponovo suočava sa svakodnevnim pretnjama i pritiscima, neprestanim provokacijama, ali naš narod uprkos tome pokazuje jedinstvo i odlučnost da sačuva mir i stabilnost naše države.

Ćuprija je grad Ćupričana, ali i grad onih koji se ovde školuju, rade, koji su se ovde rodili, koji vole Ćupriju. Težak zadatak je sada pred nama, a to je ojačamo Ćupriju. Da se bolje živi, da najbolji đaci odu na studije i da se vrate u svoj grad, da pronađu srećnu budućnost, da i oni koji se ne školuju dalje pronađu srećnu budućnsot i tu stvaraju porodice, pa i oni koji pronađu budućnost na drugom mestu da uvek u srcu nose svoju Ćupriju i Srbiju, rekao je zamenik predsednika opštine Ilija Paunović.

Posle Svečana akademija, održan je koncert Danice Krstić.  Sutra od 17 sati u Domu kulture „Sinđelić biće priređeno književno-duhovno veče u organizaciji Narodne biblioteke „Dušan Matić“, dok će 30. juna na istom mestu od 10 do 17 sati biti održana prva smotra tradicionalnog stvaralaštva Aktiva žena „Naše zlatno doba“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *