Crkva Svetog Jovana Krstitelja

U dnu kotline, u samom centru sela, podignuta je crkva brvnara skromnih dimenzija. Sa skolom i mesnim domom kao da gradi neko fizičko trojstvo. Crkva ima oblik lađe koja se na istoku završava polukružno zidanom i omalterisanom apsidom. Pored zapadnih vrata, na severnoj strani su mala sporedna vrata. Crkva je osvetljena sa tri prozora, južnim, severnim i istočnim, koji osvetljavaju apsidu. Krov je od drveta, pokriven limom.

Na severnom zidu, između vrata i prozora, nalazi se ktitorska ploča na kojoj piše: Ovaj sveti hram posvećen rođenju svetog Jovana Krstitelja, podiže za večni pomen svojih roditelja oca Jevrema, majke Stanislave Kostića, muza Ljubomira, dece Miodraga, Slavka i sestričine Vinke. Savka Đurić iz Semegnjeva.

Mesto crkve prilozi, i istu izradi, u ime Savke, Branko Piščević sa sinovima, za vreme opsluživanja parohije dobroseličke jeromonah Marko Popović iz Slatine, Danilovgrad 1927. godine.

Ikonostas je urađen od obrađenih dasaka, a skromnim izgledom uklapa se u takođe jednostavni izgled naosa i apside. Čak je i časna trpeza u obliku jednostavnog stola. Na ikonostasu i na zidovima crkve nalazi se više kopija raznih ikona koje nemaju neku veću umetničku vrednost.

Pored crkve je zvonik, koji čine četiri stuba. I zvono je nabavila Savka Đurić. Ona je svojim zadužbinskim podvigom, u ovom planinskom selu na Zlatiboru, nastavila dobru tradiciju, nekad tako raširenu u našem narodu, u gradnji duhovnih svetilišta.