Međunarodna konferencija „Zapošljavanje, obrazovanje i preduzetništvo“ organizovana je sedmu godinu zaredom sa ciljem unapređenja kvaliteta obrazovanja i olakšavanja dugog puta svakog studenta od slušaonice do prvog radnog mesta. Događaj se održao u prostorijama hotela „Holiday Inn“ u Beogradu, od 19. do 20. oktobra 2018. godine.

Ugledni govornici, kako iz Srbije, tako i sa svih kontinenata sveta, u svojim izlaganjima razmatrali su preduzetnička pitanja vezana za razvoj karijere u 21. veku u sklopu okruglog stola, a diskutovalo se i o novim izazovima obrazovne politike u skladu sa izuzetno velikim razvojem moderne tehnologije i metoda učenja. Jedan od prisutnih govornika bio je i poznati advokat Toma Fila. Nakon završne diskusije pristupilo se dodeli nagrada, zahvalnica i naučnog materijala koji su kreirali učesnici događaja. Nagrade su dobili Žarko Pavić za organizaciju okruglog stola “Razvoj karijere u 21. veku”. Nagrade za najbolji rad dobili su Žarko Lapčević i Milan Krstić.

Ovom prilikom, dr Dušanu Cogoljeviću uručen je sertifikat izuzetnosti od rektora Univerziteta Ujedinjenih Nacija za globalni mir (UNITED NATIONS UNIVERSITY FOR GLOBAL PEACE – USA) dr Madhu Krishana. Nagradu je u ime rektora dodelila Mirjana Radović Marković.

Dvodnevnu konferenciju ” Zapošljavanje, obrazovanje i preduzetništvo ” organizovala je Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo (VŠPEP).