Komentar : GORAN JEVREMOVIĆ

JAGODINA- Poslednja u nizu tragedija, koja je uznemirila građane Srbije, je samoubistvo Jagodinca, porodičnog čoveka, iz lovačkog oružja.  Kap koja je prelila čašu i presudila, u moru problema, je ultimativan zahtev za isplatu duga za potrošenju struju, isključenje, skidanje strujomera, sudska prijava za nelegalan priključak, zahtev za novi priključak… Struja nije socijalna kategorija. Niko u EPS nije zadužen da sagledava porodičnu situaciju i probleme običnih ljudi kada sa šaltera beskompromisno zahtevaju, naređuju i gotovo upućuju ,,preteće” poruke. Takav odnos prema ,,običnim” korisnicima i 30.000 dinara duga za potrošenu struju odveli su Jagodinca oprhvanog životnim problemima u smrt. Ko to ima pravo da se poigrava sa životima ,,običnih” ljudi?

,,Običan” čovek sa normalnom porodicom nije izdržao. Imao je planove da reši dug, predlagao, ali sa druge strane nije bilo elementarnog ljudskog razumevanja.

,,Neobični” korisnici, ili povlašćeni, može da se predpostavi ko su, i dalje će biti povlašćeni i niko na njih neće pokazati prstom, jer oni imaju moć da njima EPS ne isključuje struju, niti upućuje neprimerene reči. Takvih je na stotine u Pomoravlju i njima se EPS najverovatnije ,,izvinjava” kada ih obavesti o dugu od više stotina hiljada dinara.

Ostaje nada da je EPS sada, posle lične žrtve korisnika, omogućio njegovoj porodici snabdevanje strujom. Dug će porodica morati da plati, kao i kazne za bespravno priključenje, novi priključak i sve ostale dugove….