ĆUPRIJA- Krajem decembra Škola za muzičke talente u Ćupriji proslaviće 45 godina od osnivanja uz rođandanske koncerte u Ćupriji 22. decembra i Beogradu 24. Jedna je među tri u svetu po konceptu rade, a ostale dve su u Moskvi i Londonu.

– Kompletnim koncertom predstaviće se naši učenici, dok će bišvi učenici, uspešni umetnici, sada uživati u muziciranju naslednika. Sa orkestrom radi profesor Dragan Mirčić i umetnički rukovodilac Dragan Đorđević, najavila je direktorka škole Danijela Jović.

Koncert četiri kontrabasa iz Norveške biće prikazan u Ćupriji početkom decembra. Na proleće će uslediti takmičenja i gostovanje u Austriji i Sloveniji.

-Tri učenika iz škole nazavli smo ih ,,Kineski trio” putovali su sa predsednikom opštine Ninoslavom Erićem u Kinu i nastupali u gradu Šujang. Napravljena je saradnja sa školom u kojoj se neguje opersko pevanje. Očekujemo da nas kineska delegacija poseti tokom proleća, u planu je turneja, a možda i edukacija nekog kineskog učenika, kaza je Danijela Jović.

U toku leta gudački kavrtet škola nastupio je u Kongersu u Vašingtonu i Karnegi institutu, kao i na koncertu za dijasporu.