ĆUPRIJA- U 2019. godini Ćupriju očekuje početak i završetak nekoliko kapitalnih investicija.

– Sledeću godinu obeležiće izgradnja Atletskog centra Srbij, izgradnja stadiona je počela i završetak je planiran do kraja sledeće godine. Druga faza je dvorana i 2020. godine počinjemo izgradnju, najavio je predsednik te opštine Ninoslav Erić.

Bitan projekat je rekonstrukcija ulice Kneza Miloša, prvu fazu finasiraće Ministarstvo privrede. U planu je izgradnja trotoara u ulici Cara Lazara. Izrada projektno tehničke dokumentacije za izgradnju novog mosta preko Velike Morave, to će finansirati Putevi Srbije.

– Izrada spomenika Caru Lazaru povodom 630 godina od Kosovskog boja. Spomenik će biti postavljen na ulazu u Ćupriju iz pravca autoputa. Završetak  plana detaljne regulacije zone Dobričevo, centralna industrijska zona, koja će biti najveća u Srbiji. Radimo sa Vladom Srbije na ovom projektu. Feka automotiv kreće sa realizacijom svog projekta i očekujemo da do kraja sledeće godine završe izgradnju i započnu proizvodnju, navodi Erić.

Započinje realizacija infrastruktirnih projekata, koji je okosnica Strategije razvoja Ćuprije 2019.-2023. godina.

– Generalni projekat za vodosnabdevanje grada i svih sela biće prezentovan građanima do kraja sledeće godine. To će biti realizovano po fazama, zaključio je Erić.