ČAJETINA- Udruženje penzionera opštine Čajetina u subotu, 6. aprila, organizuje akciju pošumljavanja na lokaciji Tić polje, peko puta Auto kampa na Zlatiboru. Ovu ideju podržao je ženski odbojkaški klub iz Čajetine, a akciji se mogu pridružiti svi koji su zainteresovani da daju svoj doprinos.

„Ovo je prva akcija od kako udruženje postoji, a zamišljena je tako da ne pošumljavamo samo mi stari, već da preko sportskih klubova povedemo sa nama i jedan broj mladih ljudi. U našoj opštini ima dosta sportskih klubova, ima dosta podmlatka, tako da za sada imamo dogovor sa ženskim odbojkaškim klubom“, kaže predsednik čajetinskog udruženja Slavko Pantović, i napominje da je početak akcije planiran za 8 časova ujutru, a organizatori za sve učesnike pripremaju posluženje.

Akcija pošumljavanja samo je deo aktivnosti Udruženja penzionera u Čajetini koje je jedno je od najaktivnijih. Penzioneri okupljeni oko ovog udruženja putuju, druže se, učestvuju na raznim takmičenjima, kulturnim i sportskim događanjima.  U protekloj godini među realizovanim aktivnostima su organizovano snabdevanje ogrevnim drvetom, isporuka paketa pomoći ugroženim penzionerima, sprovođenje lekarskih pregleda, kao i generacijska druženja i učešća na olimpijadi trećeg doba.