OPŠTINSKO VEĆE U PARAĆINU O UPADU U OPŠTINU – PREKRŠAJNE PRIJAVE PROTIV DR VESNE PETROVIĆ I AKTIVISTA SNS

PARAĆIN- Protiv poverenice SNS dr Vesne Petrović iz Paraćina biće podnesena prekršajna prijava, kao i protiv aktivista te partije koji su 12. aprila upali u službene prostorije Opštine Paraćin. Od Doma zdravlja članovi Veća zahtevaju izveštaj o postupanju te službe u noći 12. na 13. april, zbog sumnje da je došlo do zloupotrebe  te službe.

Kako se, između ostalog kaže u obrazloženju, usvojen je zaključak da se protiv Vesne Petrović iz Paraćina, profesora Univerziteta Union, podnese prekršajna prijava, kao i protiv drugih nepoznatih organizatora i učesnika neprijavljenog javnog skupa, koja su su narušili javni red i mir, uz osnovanu sumnju da su to učinili sa namerom da nasilnički upadnu u prostorije u javnoj svojini opštine Paraćin i koje su na skupu, kršenjem propisa o javnom radu i miru i okupljanju građana, sprečile službe opštinskih uprava da obavljaju javne poslove. Takođe, usvojen je zaključak da se Domu zdravlja uputi zahtev da dostavi izveštaj o postupanju službe Hitne pomoći, zbog osnovane sumnje da je u noći između 12. i 13. aprila ispred zgrade Opštine Paraćin došlo do zloupotrebe te službe od strane nepoznatih lica, tako da se ta služba koristila u političke svrhe

– Postavlja se pitanje, da li je Hitna pomoć izmanipulisana, odnosno zloupotreljena, upitao je predsednik opštine Saša Paunović.

Predsednik opštine Saša Paunović je informisao članove tog veće o sledu događaja 12. i 13. aprila kada je su aktivisti SNS izvršili upad u službene prostorije Opštinske uprave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *