JAGODINA- Prvi čovek Jagodine Dragan Marković Palma danas je, pred više stotina Jagodinaca, proglasio otvorenim spomenik Nušićevom junaku iz komada ,,Put oko sveta” ,,Jovanči Miciću”. Spomenik se nalazi na ulazu u Jagodinu iz pravca Ćuprije na kružnom toku.

– Nušić je preko ,,Jovanče Micića” promovisao Jagodinu, naša obaveza je da pratimo njegovu poruk ,,Ceo svet obiđoh, kao Jagodinu nigde ne nađoh”. Na baneru je karta sa gradovima gde je Jagodina imala kontakt, pravili smo ekonomsku i političku saradnju, rekao je Marković  ispred spomenika i dodao da je Jagodina u tom smislu u  ,,Ligi šampiona”.

– Jagodina ima veliko učešće u svemu što  se dešava u Srbiji i to nikada ne treba da se krije. Bez nas se mnoge stvari ne bi dogodile u Srbiji. Da Jagodine nije bilo 2008. godine ne bi bila napravljena proevropska Vlada. Da smo poslušali neke druge, vratili bi Srbiju 20 godina unazad. Sve što je napravljeno u Jagodini, sami smo uradili 99 odsto bez pomoći države, i Tadićeve i sadašnje. Sve sami radimo, sami ćemo i u narednom periodu da radimo, poručio je Marković i izrazio nadu da ,,će i Jagodina doći na red, kada vide naše i izveštaje drugih gradova” da joj se pomogne.

– Nismo ljubomorni na druge gradove, ali da vidimo koliko mi imamo stanovnika i šta je to što pripada Jagodini iz budžeta Srbije. Imamo suficit i kada bi svaki grad imao suficit bile bi veće penzije i plate. Nikada ništa ne bi bio smanjeno u državi, samo bi bila povećanja. Podržamo državnu politiku Vučića i Dačiča, ali i mi smo mnogo toga uradili za Srbiju, podsetio je Marković.