DESPOTOVAC- Na 15. Festivalu dečijih dramskih radosti – DEDAR, održanom u Smederevu, PU „Rada Miljković“ iz Despotovca osvojila je dve nagrade. Prvo mesto je osvojila predstava „Crvenkapa i zbunjeni vuk“ u kategoriji pozorišna prezentacija vaspitača, a u kategoriji pozorišna prezentacija dece i vaspitača, predstava „Strašni gusari“ osvojila je drugo mesto.

– Ove nagrade su satisfakcija za dalji rad, to jeste samo jedan papir koji potvrđuje uspeh sa ovog festivala, ali je takođe i veliki motiv za dalji rad, za dodatnu energiju da pružimo što više možemo deci kako bi izrasli u vredne, poštene i dobre ljude, jer deca su osnov i stub jednog društva. Zahvaljujem se i mojim kolegama i koleginicama na fantastičnoj dugogodišnjoj saradnji čiji su plod upravo dobar rad i ovakve nagrade“, bile su reči Vere Stojković, direktorke PU „Rada Miljković“.

U organizaciji Predškolske ustanove „Naša radost“ iz Smedereva ovo je petnaesti Festival dečijih dramskih radosti koji godinama unazad okuplja predškolske ustanove iz čitave Srbije, ove godine na festivalu je učestvovalo devetnaest gradova sa preko dvadeset predstava.