U DESPOTOVCU VODOTOKOVI POD KONTROLOM

DESPOTOVAC- Vodostaj reke Resave kod Despotovca je povišen ali bez opasnosti, šteta u nekoliko mesnih zajednica usled izlivanja seoskih potoka

– Usled obilnih padavina proteklih dana, danas je održana vanredna sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije. Nakon razmatranja aktuelne situacije na teritoriji opštine, formirana je komisija za procenu stanja na terenu koja obilazi lokacije po prijavi građana i poverenika štaba, te sačinjava zapisnik o nastaloj šteti. Najveću štetu pretrpele su mesne zajednice u donjem delu opštine – Plažane, Miliva, Veliki Popović, Jasenovo i Medveđa, u kojima je poplavljeno oko 1000 hektara poljoprivrednog zemljišta i 5 mostića na vodotokovima drugog reda usled izlivanja seoskih potoka. Aktivirano je klizište u Milivi, a u Jasenovu je poplavljeno i nekoliko stambenih objekata. Niko nije životno ugrožen, rečeno je na toj sednici.

Predsednik opštine Despotovac Nikola Nikolić kaže da je uspostavljeno dežurstvo u zgradi opštinske uprave u Despotovcu, kao i u javnom komunalnom preduzeću.

– Pored dežurstava, svi osposobljeni pravni subjekti i drugi imaoci mehanizacije stavljeni su u stanje pripravnosti. Komisija se nalazi na terenu i izveštaje dobijamo na svakih sat vremena. Važno je da je vodostaj reke Resave u normalnom nivou i da za sada ne preti opasnost od izlivanja. Trenutno nema padavina što je dobro, pratimo situaciju iz sata u sat i nadamo se da će noć biti mirna, rekao je Nikolić.

Foto Zoran Simić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *