REKOVAC-I ove godine u okviru saborskih dana 50. Sabora narodnog stvaralaštva ,,Prođoh Levač, prođoh Šumadiju,, biće održano takmičenje pevača amatera. Ovo je ujedno i jubilarno deseto po redu takmičenje čiji su pobednici bili brojni mladi pevači koji su svoje blistave karijere započeli na ovom takmičenju među kojima je najpoznatija i najaktuelnija Danica   Krstić,  prošlogodišnja predstavnica naše zemlje na Evroviziji. Ove godine takmičenje će se organizovati  02.08.2019. godine u sali Doma kulture u Rekovcu sa početkom u 20 časova.

Ovom prilikom pozivamo sve ljubitelje tradicionalnih izvornih  i narodnih melodija da uzmu učešće na manifestaciji i da se prijave na konkurs za izvođače koji je otvoren do 10.07.2019. godine.

Pravo učešća na manifestaciji imaju kandidati od 16 do 65 godina starosti.

Peva se jedna izvorna pesma i jedna novokomponovana pesma koja je u duhu naše tradicionalne, narodne muzike i dozvoljeno je pevanje u duetu.

Kao i svake, tako i ove godine obezbeđene su vredne novčane nagrade i to za pobednika u iznosu od 40.000 dinara, za drugo mesto 20.000 dinara, za treće mesto 10.000 dinara i nagrada publike u iznosu od 10.000 dinara.

Krajnji rok za prijavljivanje je 10.07.2019. godine.

Uz prijavu kandidat  obavezno mora da pošalje audio ili video snimak( može i amaterski snimak sa telefona ili kamere u nekom od standardnih video formata mp3, mp4,wma ) na kome izvodi jednu od numera.

Snimak zajedno sa popunjenom prijavom pošaljite mejlom na adresu

turist.orgrk@gmail.com  najkasnije do 10.07.2019. godine.

Stručna komisija će na osnovu snimaka izvršiti selekciju kanditata i obavestiti ih minimum 8 dana pre početka takmičenja.

Kandidati izvode po jednu numeru iz obe kategorije u pratnji orkestra koji angažuje organizator.

Sve informacije

možete dobiti kod organizatora na broj telefona 035/84-11-900.

Prijavu za takmičenje i pravilnik možete skinuti u prilogu:

Пријава-за-Златни-глас-Сабора 2019