Proglašenje pobednika konkursa Partnerstvo za budućnost kompanije CRH Srbija

Popovac – CRH Srbija je organizovala zvanično proglašenje pobednika na desetom po redu konkursu “Partnerstvo za budućnost”. U administrativnim prostorijima kompanije u Popovcu, uz prisustvo predstavnika kompanije i medija, dobitnicima grantova su dodeljeni sertifikati.

 Na zvaničnoj ceremoniji proglašenja pobednika ovogodišnjeg konkursa „Partnerstvo za budućnost“, generalni direktor kompanije CRH Srbija, Roman Menz, istakao je da se posvećenost zaštiti životne sredine i odgovornosti prema zajednici u kojoj radimo  ogleda u organizaciji aktivnog dijaloga sa svim interesnim grupama iz zajednice, i dodao sledeće:

“Na osnovu analize potreba svih zainteresovanih grupa strateški definišemo i unapređujemo svoje angažovanje u lokalnoj zajednici. Društvena odgovornost je jedan od najvažnijih elemenata našeg poslovanja, i služi nam kao smernica prilikom donošenja ispravnih poslovnih odluka i preduzimanja odgovarajućih akcija. Projekat Partnerstvo za budućnost, koji već dugo organizujemo, i svi drugi načini podrške postoje u cilju stvaranja pozitivnih promena u sredini u kojoj poslujemo, i naše aktivne uloge koju preuzimamo”.

Cilj konkursa “Partnerstvo za budućnost” je podrška različitim inicijativama u funkciji razvoja iz oblasti obrazovanja, kulture, sporta i održivog razvoja, koje će biti realizovane na teritoriji opštine Paraćin. Konkurs je bio otvoren od 18. marta 2019. godine do 30. aprila 2019. godine za sve neprofitne organizacije, ustanove i udruženja građana registrovane na teritoriji opštine Paraćin.

Ove godine je pristiglo 40 projekata. Ukupan fond za nagrade iznosi 30.000 evra, a nagradu je dobilo 10 projekata, svaki pojedinačno do 3.000 evra.

Odlukom  žirija sastavljenog od predstavnika kompanije CRH Srbija, i u skladu sa Uslovima konkursa, proglašeni su sledeći projekti:

Proglašeni pobednici desetog konkursa “Partnerstvo za budućnost” su:

Udruženje žena „Paraćinke” – Korak po korak

Planinarski klub „Javorak“  – Planinska družina

Udruženje građana „Đurđevdan” – Obrazovanjem do jednakosti

Udruženje građana „Dečiji kutak” – Budućnost i iskustvo koračaju zajedno

Udruženje distrofičara pomoravskog okruga – Digitalizacija pre svega

Dečji hor „Dar” – Imamo jedni druge

NGO UNEKOOP – Niskokarbonskim betonom do bolje klime

Dom zdravlja Paraćin – Idemo dalje

Centar za ženski razvoj i podršku – Razvoj digitalnih veština kod žena u opštini Paraćin

OŠ „ Radoje Domanović “ Paraćin – Opremanje učionica računarima, projektorima i platnima

 

Kompanija CRH Srbija poželela je puno uspeha u realizaciji projekata dobitnicima, i zahvalili se svim organizacijama i institucijama koje su ove godine učestvovale na konkursu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *