JAGODINA- Direktor Akva parka Zoran Gligorijević odgovorno tvrdi da nije napravljena greška sa hlorom i da ne zna zašto su deca samo jednog kluba odreagovala, dok su ostala tri kluba normalno plivala u bazenu. On je takođe rekao da su prema rečima doktora deca u Bolnici u redu i da su analize u redu, te da je panika bila prisutna.

– Deca iz kluba Akva 235 su prijavila probleme, dok su ostala deca iz još tri kluba u istom bazenu normalno plivala. Želim deci brzi oporavak i da što pre budu ponovo u bazenu. U priči sa roditeljima mi je rečeno da su deca popila vodu ili udahnula nešto. Nema polemike oko tih stvari, pozvana je policija i Zavod za javno zdravlje. Oni su uzorkovali vodu. Posle zvaničnih analiza i nalaza lekara obratićemo se javnosti, rekao je Gligorijević i dodao da je reč o elitnom objektu i da se nikada nešto slično nije dogodilo za 13 godina rada Akva aprka.

-Hlor se pušta u bazen posle 21 sat, kada nema plivača u objektu. Odgovorno tvrdim da nismo napravili grešku sa hlorom, zaključuje Gligorijević.